Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!

Με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.


Γεωργία Κοντού

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα, και ένα πλήθος μουσείων στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις με αυτή την αφορμή. Όμως το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), που καθιέρωσε την επέτειο, επέλεξε για φέτος ως τιμώμενο φορέα το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ), ένα παλιό εργοστάσιο στην Τεχνόπολη που έχει αναδειχθεί στον πιο αντιπροσωπευτικό χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

Έως τις 24/5 λοιπόν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει δεόντως τη διάκρισή του, με μια σειρά από εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Σήμερα, ειδικότερα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ομιλίες από ειδικούς, την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Το Γκάζι" (1967) του Δ. Σταύρακα, ένα μουσικό event από τους Crime Swing Investigation (C.S.I.) και δύο εκθέσεις: την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της πόλης τους», σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και εκείνη με τίτλο «Σωλήνες, πόδια και χρώματα στο Μουσείο» με κολάζ φωτογραφιών μαθητών που επισκέφτηκαν το ΒΜΦ. 

Περισσότερες πληροφορίες: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 210 3475535, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, www.technopolis-athens.com

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30