Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων! - AllYou.gr

Search

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!

Με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

18 Μαϊου 2015

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα, και ένα πλήθος μουσείων στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις με αυτή την αφορμή. Όμως το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), που καθιέρωσε την επέτειο, επέλεξε για φέτος ως τιμώμενο φορέα το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ), ένα παλιό εργοστάσιο στην Τεχνόπολη που έχει αναδειχθεί στον πιο αντιπροσωπευτικό χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

Έως τις 24/5 λοιπόν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει δεόντως τη διάκρισή του, με μια σειρά από εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Σήμερα, ειδικότερα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ομιλίες από ειδικούς, την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Το Γκάζι" (1967) του Δ. Σταύρακα, ένα μουσικό event από τους Crime Swing Investigation (C.S.I.) και δύο εκθέσεις: την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της πόλης τους», σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και εκείνη με τίτλο «Σωλήνες, πόδια και χρώματα στο Μουσείο» με κολάζ φωτογραφιών μαθητών που επισκέφτηκαν το ΒΜΦ. 

Περισσότερες πληροφορίες: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 210 3475535, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, www.technopolis-athens.comΑκολούθησε το allyou στο Instagram!