Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη ιστορία για την κρίση

Το έργο "T.I.N.A." παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque".


Γεωργία Κοντού

Ένα πολύ επίκαιρο έργο θα δούμε απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το "T.I.N.A." του Σιμόν Γκρανζά αφηγείται μια ιστορία για την οικονομική κρίση. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque", μια συνεργασία του ΙΜΚ και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Το έργο αναζητά τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, στην κατάρρευση της Lehman Brothers και της αγοράς της στεγαστικής πίστης, για να φτάσει μέχρι την οργανωμένη χρεοκοπία ολόκληρων κρατών. Με τη μορφή ενός πολιτικού καμπαρέ, στήνεται με κέντρο τρεις ηθοποιούς-αφηγητές που συντονίζουν τη ροή της αφήγησής του και εναλλάσσει σύντομα σκετς με διαφορετικούς συνήθως πρωταγωνιστές, που παρουσιάζουν διάφορα επεισόδια της ιστορίας της κρίσης. Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Το "T.I.N.A." ανήκει σε αυτό το είδος που αποκαλείται "πολιτικό θέατρο", το οποίο επιχειρεί να χωρέσει το μεγάλο κάδρο της Ιστορίας στο κάδρο της σκηνής. Το φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Μαΐου με πέντε ακόμη έργα.

Στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία ιδρύματος, τηλ. στο 210 4318579, www.mcf.gr, Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;