Σήμερα θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη ιστορία για την κρίση - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη ιστορία για την κρίση

Το έργο "T.I.N.A." παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque".

19 Μαϊου 2015

Ένα πολύ επίκαιρο έργο θα δούμε απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το "T.I.N.A." του Σιμόν Γκρανζά αφηγείται μια ιστορία για την οικονομική κρίση. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque", μια συνεργασία του ΙΜΚ και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Το έργο αναζητά τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, στην κατάρρευση της Lehman Brothers και της αγοράς της στεγαστικής πίστης, για να φτάσει μέχρι την οργανωμένη χρεοκοπία ολόκληρων κρατών. Με τη μορφή ενός πολιτικού καμπαρέ, στήνεται με κέντρο τρεις ηθοποιούς-αφηγητές που συντονίζουν τη ροή της αφήγησής του και εναλλάσσει σύντομα σκετς με διαφορετικούς συνήθως πρωταγωνιστές, που παρουσιάζουν διάφορα επεισόδια της ιστορίας της κρίσης. Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Το "T.I.N.A." ανήκει σε αυτό το είδος που αποκαλείται "πολιτικό θέατρο", το οποίο επιχειρεί να χωρέσει το μεγάλο κάδρο της Ιστορίας στο κάδρο της σκηνής. Το φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Μαΐου με πέντε ακόμη έργα.

Στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία ιδρύματος, τηλ. στο 210 4318579, www.mcf.gr, Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!