Σήμερα αρχίζει η "Μικρόπολις" των γεύσεων στο Μουσείο Μπενάκη - AllYou.gr

Search

Σήμερα αρχίζει η "Μικρόπολις" των γεύσεων στο Μουσείο Μπενάκη

Παιδιά και γονείς θα μυηθείτε στα μυστικά της απολαυστικής και θρεπτικής διατροφής.

22 Μαϊου 2015

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τις οικογένειες στο Μουσείο Μπενάκη αυτό το τριήμερο. Στο πλαίσιο των "Ημερών Γαστρονομίας" 2015 το ίδρυμα διοργανώνει για μία ακόμη φορά τη "Μικρόπολι", τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα διοργάνωση για παιδιά και γονείς. Τα πρωινά του μουσείου θα πλημμυρίσουν από υπέροχες γεύσεις και θρεπτικές συνταγές. Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε συναρπαστικές αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά προγράμματα και εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Θα μάθουν έτσι τα πάντα για τη σωστή και υγιεινή διατροφή, το θέμα της σπατάλης φαγητού και την κομποστοποίηση, θα μαγειρέψουν, θα δοκιμάσουν, θα πειραματιστούν και θα διασκεδάσουν παρέα με το Σπόρο, τον Τζακ και τη Φασολάδα, το Στρουμπουλό Τερατάκι, τον Βίτα και τη Μίνι που κυνηγούν μια Βιταμίνη, το «Γεώ» το γεωσκώληκα, τη Μελιτζανόπιτσα της Μαμάς και τα Φουρνιστά Λαλάγγια της Γιαγιάς, την Ελίτσα τη Μαυρομάτα, Φράουλες, Βατόμουρα και Τρεις Σταγόνες Μέλι... 

22, 23 & 24/5 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Δράσεις για παιδιά: από τις 10 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα: http://imeres-gastronomias.gr/εκδηλωσεις/μικροπολιςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!