Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Από το “Φτιάξ' το μόνος σου” στο “Φτιάξ' το με άλλους”

Η έκθεση “Adhocracy” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα σε φέρει σε επαφή με τα νέα concept κατασκευής αντικειμένων. 


Γεωργία Κοντού

Το “Do-It-Yourself” θεωρείται ξεπερασμένο! Η έκθεση “Adhocracy”, που διοργανώνεται αυτή την περίοδο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μας μυεί σε νέες πρακτικές κατασκευής αντικειμένων με έμφαση στη συλλογική δημιουργία. Όπως υποστηρίζουν οι επιμελητές της, στην εποχή μας βιώνουμε μια Νέα Βιομηχανική Επανάσταση, χαρακτηριστικά της οποίας είναι η περιορισμένη παραγωγή και τα πρωτότυπα αντικείμενα.

Η νέα πραγματικότητα δεν απαιτεί μεγάλη γραμμή παραγωγής ή εργοστάσια με τυποποιημένες βιομηχανικές διαδικασίες, αλλά χώρους εργασίας που ευνοούν την αλληλεπίδραση, όπου οι ιδέες διασταυρώνονται, γονιμοποιούνται και διαδίδονται. Ανάμεσα λοιπόν στα έργα που εκτίθενται στη Στέγη είναι ένας εκτυπωτής Arduino που ανανεώνει συνεχώς το περιεχόμενό του από τη Wikipedia, ένα μοντέλο σπονδυλωτής κατασκευής όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει μέρη, συστατικά και δομές, καθώς και συσκευές καθημερινής χρήσης για συλλογή ηλιακής ενέργειας. Η έκθεση πλαισιώνεται από διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, όπως εργαστήρια.

Έως τις 5/7 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα, www.sgt.gr.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12-21.00.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους