Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλη η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο!

Το 5ο Athens Open Air Film Festival σηκώνει απόψε αυλαία με τον «Κινηματογραφιστή» του Μπάστερ Κίτον στο Ναό του Ολυμπίου Διός.


Γεωργία Κοντού

Οι ομορφότερες γωνιές της πόλης μεταμορφώνονται από σήμερα μέχρι και το Σεπτέμβριο σε χώρους προβολής. Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει φέτος δριμύτερο στην Αθήνα, καθώς οι προβολές του δεν περιορίζονται στα γνωστά σημεία (πεζόδρομος της Δ. Αεροπαγίτου, Άλσος Πετραλώνων, πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Νομισματικό, Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο κ.ά.) αλλά επεκτείνονται για πρώτη φορά και στο Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, το Μουσείο Μπενάκη και στο Τρένο στο Ρουφ. Φιλοξενείται επίσης σε μερικούς από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης, όπως το Σινέ Δεξαμενή, το Σινέ Ζέφυρος και το Ελληνίς Cinemax.

Τι θα δούμε φέτος; Περίπου είκοσι ταινίες, ανάμεσα σε αυτές αρκετά δείγματα του κλασικού αμερικανικού σινεμά («Ποιος Σκότωσε τον Χάρι» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Ας την Κρίνει ο Θεός» του Τζον Σταλ, «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία» του Γουίλιαμ Φρίντκιν), δύο κινηματογραφικές μεταφορές θεατρικών έργων σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (ο «Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, τα «Παραμύθια του Χόφμαν» των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ) αλλά και διαμαντάκια του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το βραβευμένο «ΡΟΜ» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και το λυρικό παραμύθι του Δήμου Αβδελιώδη «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων». Ακόμη και νέες ταινίες θα προβληθούν, όπως το «Magic Mike XXL» του Γκρέγκορι Τζέικομπς.

Εμείς πάντως δεν θα χάσουμε τη σημερινή πρεμιέρα, με τη βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, «Ο Κινηματογραφιστής» (The Cameraman, 1928), ειδικά για την οποία ανοίγει ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Η μουσική επένδυση της θα γίνει από τον Έλληνα μουσικό Theodore και την ορχήστρα του. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.cinemag.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς