Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Προορισμός (που ονειρευόμαστε) για σήμερα: Santorini Arts Factory

Αν αυτό το θέμα σε βρίσκει (τυχερή!) στη Σαντορίνη, μη χάσεις τον κύκλο εκθέσεων "Removement" στο Εργοστάσιο Τεχνών του νησιού (SAF).


Γεωργία Κοντού

Άρχισε μόλις πέρυσι και ήδη τείνει να γίνει θεσμός. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Santorini Arts Factory (SAF), του ατμοσφαιρικού, πέτρινου Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης στην παραλία Βλυχάδας, που άνοιξε τις πόρτες του πιλοτικά το καλοκαίρι του 2014 φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτιστικής δράσης του νοτίου Αιγαίου και μάλλον τα κατάφερε.

Φέτος ξεκίνησε στις 13/6 με έναν κύκλο εικαστικών εκθέσεων με τίτλο "Removement" στους χώρους του αναπαλαιωμένου εργοστασίου Τομάτας «Δ. Νομικός», όπου καταξιωμένοι και νέοι σύγχρονοι καλλιτέχνες (ο Zilvinas Kempinas, ο Γιώργος Μαραζιώτης, η Στέλλα Μπολωνάκη, οι Γεωργία Δαμιανού, Όλγα Μπογδάνου, Άννα Μαρία Σαμαρά και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας) συνδέουν έννοιες, εικόνες, ήχους, φως και σώματα επιχειρώντας να καταγράψουν και να ερμηνεύσουν την αέναη κίνηση στην οποία βρίσκεται το νησί από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις, όπως μια συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη (27/7), η παράσταση "Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ (17-18/8) και ένα live από τους Έλλη Πασπαλά και Vassilikos (19/8). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται φέτος στις 5/9. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.santoriniartsfactory.gr

santoriniartsfestival1.jpg

Έργο του Zilvinas Kempinas

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ