Προορισμός (που ονειρευόμαστε) για σήμερα: Santorini Arts Factory - AllYou.gr

Search

Προορισμός (που ονειρευόμαστε) για σήμερα: Santorini Arts Factory

Αν αυτό το θέμα σε βρίσκει (τυχερή!) στη Σαντορίνη, μη χάσεις τον κύκλο εκθέσεων "Removement" στο Εργοστάσιο Τεχνών του νησιού (SAF).

26 Ιουνίου 2015

Άρχισε μόλις πέρυσι και ήδη τείνει να γίνει θεσμός. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Santorini Arts Factory (SAF), του ατμοσφαιρικού, πέτρινου Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης στην παραλία Βλυχάδας, που άνοιξε τις πόρτες του πιλοτικά το καλοκαίρι του 2014 φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτιστικής δράσης του νοτίου Αιγαίου και μάλλον τα κατάφερε.

Φέτος ξεκίνησε στις 13/6 με έναν κύκλο εικαστικών εκθέσεων με τίτλο "Removement" στους χώρους του αναπαλαιωμένου εργοστασίου Τομάτας «Δ. Νομικός», όπου καταξιωμένοι και νέοι σύγχρονοι καλλιτέχνες (ο Zilvinas Kempinas, ο Γιώργος Μαραζιώτης, η Στέλλα Μπολωνάκη, οι Γεωργία Δαμιανού, Όλγα Μπογδάνου, Άννα Μαρία Σαμαρά και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας) συνδέουν έννοιες, εικόνες, ήχους, φως και σώματα επιχειρώντας να καταγράψουν και να ερμηνεύσουν την αέναη κίνηση στην οποία βρίσκεται το νησί από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις, όπως μια συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη (27/7), η παράσταση "Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ (17-18/8) και ένα live από τους Έλλη Πασπαλά και Vassilikos (19/8). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται φέτος στις 5/9. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.santoriniartsfactory.gr

santoriniartsfestival1.jpg

Έργο του Zilvinas KempinasΑκολούθησε το allyou στο Instagram!