Ένα έργο-μυστήριο θα παρακολουθήσουμε σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - AllYou.gr

Search

Ένα έργο-μυστήριο θα παρακολουθήσουμε σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Ο "Ρήσος", που θα δούμε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, αποδίδεται στον Ευριπίδη αλλά όχι με απόλυτη σιγουριά. Είναι ένα θεατρικό πρωτοποριακό ακόμη και για το σήμερα.

16 Ιουλίου 2015

Θεωρείται ως ένα ιδιοφυές αντιπολεμικό σχόλιο, αμφισβητούμενης μέχρι σήμερα πατρότητας. Ο λόγος για τον "Ρήσο", την παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου που ανεβαίνει στο Λύκειο Αριστοτέλους έως τις 9/8 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο αποδίδεται από κάποιους στον Ευριπίδη και από άλλους σε μεταγενέστερο μιμητή του.

Όμως τα αινίγματα δεν σταματούν εδώ. Πρόκειται για δράμα, κωμωδία ή παρωδία; Δύσκολα μπορεί κάποιος να το κατατάξει σε ένα συγκεκριμένο θεατρικό είδος. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία. Βασισμένο στη "Ραψωδία Κ" της "Ιλιάδας", αρχίζει με τους θεατές να βαδίζουν στην καρδιά του χώρου για τα πρώτα είκοσι λεπτά, παρακολουθώντας διαφορετικές δράσεις από τους ηθοποιούς με οδηγό την πραγματεία του Αριστοτέλη για τα όνειρα. Βασικά, η σκηνοθετική σύλληψη βλέπει το "Ρήσο" σαν ένα όνειρο του Έκτορα, όπου οι ήρωες του Τρωικού πολέμου μεταμορφώνονται σε παιδιά που παίζουν πόλεμο σε έναν αρχαιολογικό χώρο. Ένα όνειρο που ξεκινάει από την κωμωδία αλλά καταλήγει στο δράμα, στον εφιάλτη του θανάτου και της βίας του πολέμου.

Στις 20.30 στο Λύκειον Αριστοτέλους, Οδός Ρηγίλλης, πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών και το Βυζαντινό Μουσείο, Greekfestival.gr

Photo: Χριστίνα ΓεωργιάδουΑκολούθησε το allyou στο Instagram!