Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένα έργο-μυστήριο θα παρακολουθήσουμε σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Ο "Ρήσος", που θα δούμε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, αποδίδεται στον Ευριπίδη αλλά όχι με απόλυτη σιγουριά. Είναι ένα θεατρικό πρωτοποριακό ακόμη και για το σήμερα.


Γεωργία Κοντού

Θεωρείται ως ένα ιδιοφυές αντιπολεμικό σχόλιο, αμφισβητούμενης μέχρι σήμερα πατρότητας. Ο λόγος για τον "Ρήσο", την παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου που ανεβαίνει στο Λύκειο Αριστοτέλους έως τις 9/8 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο αποδίδεται από κάποιους στον Ευριπίδη και από άλλους σε μεταγενέστερο μιμητή του.

Όμως τα αινίγματα δεν σταματούν εδώ. Πρόκειται για δράμα, κωμωδία ή παρωδία; Δύσκολα μπορεί κάποιος να το κατατάξει σε ένα συγκεκριμένο θεατρικό είδος. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία. Βασισμένο στη "Ραψωδία Κ" της "Ιλιάδας", αρχίζει με τους θεατές να βαδίζουν στην καρδιά του χώρου για τα πρώτα είκοσι λεπτά, παρακολουθώντας διαφορετικές δράσεις από τους ηθοποιούς με οδηγό την πραγματεία του Αριστοτέλη για τα όνειρα. Βασικά, η σκηνοθετική σύλληψη βλέπει το "Ρήσο" σαν ένα όνειρο του Έκτορα, όπου οι ήρωες του Τρωικού πολέμου μεταμορφώνονται σε παιδιά που παίζουν πόλεμο σε έναν αρχαιολογικό χώρο. Ένα όνειρο που ξεκινάει από την κωμωδία αλλά καταλήγει στο δράμα, στον εφιάλτη του θανάτου και της βίας του πολέμου.

Στις 20.30 στο Λύκειον Αριστοτέλους, Οδός Ρηγίλλης, πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών και το Βυζαντινό Μουσείο, Greekfestival.gr

Photo: Χριστίνα Γεωργιάδου

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Περιλήψεις επεισοδίων 66 – 67 για 18 – 19 Μαρτίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Γυναίκες επί Σκηνής: Για την Ημέρα της Γυναίκας, Συγγραφείς διαβάζουν έργα τους

Η Θράκα και το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών Η Φωνή της, 8/3 στο Altai

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια