Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ξέρω τι θα δεις φέτος το καλοκαίρι vol 2

3 Ταινίες Σινεφίλ σε περιμένουν στις κινηματογραφικές αίθουσες!  



Γι' αυτόν τον Αύγουστο, το allyou σου προτείνει ταινίες που πρέπει oπωσδήποτε να αναζητήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Νοσταλγία - Αντρέι Ταρκόφσκι

O Andrei (Oleg Yankovskiy) ταξιδεύει στην Ιταλία συνοδευόμενος από τη νεαρή μεταφράστρια Eugenia (Domiziana Giordano) ψάχνοντας στοιχεία για τη ζωή ενός Ρώσου συνθέτη του 18ου αιώνα, του Pavel Sosnovsky, που είχε ζήσει μέρος της ζωής του σ’ αυτή τη χώρα. Ο Andrei νοσταλγεί τη σύζυγό του -που έχει μείνει πίσω- και την πατρίδα του. Αναπτύσσει μια ταραχώδη σχέση με τη νεαρή γυναίκα που τον συνοδεύει, με την οποία -μάλιστα- στην αρχή της ταινίας φαίνεται πως ίσως γίνουν ζευγάρι, χωρίς ωστόσο να αναπτύσσουν μεταξύ τους οικειότητα ή σαρκική επαφή. Στα λουτρά της Αγίας Αικατερίνης, συναντούν τον Domenico (Erland Josephson) έναν περιθωριοποιημένο μεσήλικα, που η τοπική κοινωνία θεωρεί παράφρονα μετά την αποκάλυψη ότι κρατούσε έγκλειστη την οικογένειά του για πολλά χρόνια. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας γοητεύεται από την προσωπικότητα του Domenico, με τον οποίο ανακαλύπτει πως μοιράζονται κοινές υπαρξιακές ανησυχίες. Σ’ αυτή την ταινία του Tarkovsky είναι εμφανής η επιρροή από το ψυχόδραμα του Bergman. Ο κεντρικός ήρωας, επηρεασμένος από τη συνάντηση με τη νεαρή Eugenia και τον παράφρονα Domenico, οδηγείται προς την ατομική κάθαρση.

{videobox}QDax5tf2aqo{/videobox}

 

Ένας Αμερικάνος Φίλος - Βιμ Βέντερς

Όταν ο Αμερικάνος τυχοδιώκτης Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ο κορνιζοποιός Τζόναθαν Ζίμερμαν πάσχει από ανίατη ασθένεια, πείθει τον Μάινοτ, έναν άνθρωπο του υποκόσμου, να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη στον Τζόναθαν, ώστε να αφήσει κάτι στη γυναίκα του και το παιδί τους. Τι έχει να χάσει αφού πρόκειται να πεθάνει ούτως ή άλλως; Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα αναπτυχθεί μια φιλία ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πολύ διαφορετικούς άνδρες. Έτσι, όταν ο Ζίμερμαν δεν αντέχει να πραγματοποιήσει ακόμα ένα φόνο, ο Ρίπλεϊ θα χρειαστεί να παρέμβει...

{videobox}06hIZ76Zlds{/videobox}

 

Όλα Θα Πάνε Καλά - Βιμ Βέντερς

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες και δημοφιλείς συμμετοχές στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η νέα δουλειά του πολυβραβευμένου Βιμ Βέντερς είναι και η πρώτη του τρισδιάστατη ταινία μυθοπλασίας, με τον Τζέιμς Φράνκο, την Σαρλότ Γκενσμπούργκ και την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, επικεφαλής του διάσημου καστ. Είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός συγγραφέα, που βλέπει την ζωή του να αλλάζει δραματικά μετά από ένα τραγικό ατύχημα, αλλά και της οικογένειας του θύματος που πασχίζουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Όλοι τους θα καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο ο χρόνος που γιατρεύει, αλλά και το κουράγιο να αντιμετωπίσεις τα πράγματα και να μάθεις να συγχωρείς. Ειδικά τον εαυτό σου.

{videobox}Fl62PplyZis{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου