Μπέρθα Σουκαρέτ: Η πρώτη βασίλισσα της ομορφιάς είναι... άγνωστη - AllYou.gr

Search

Μπέρθα Σουκαρέτ: Η πρώτη βασίλισσα της ομορφιάς είναι... άγνωστη

Γινόμαστε για λίγο θεατές στα πρώτα καλλιστεία του πλανήτη.

19 Σεπτεμβρίου 2016

19 Σεπτεμβρίου 1888. Στο Σπα του Βελγίου, πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει από κοντά κάτι πρωτόγνωρο: έναν διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Οι άντρες φοράνε κοστούμια και οι γυναίκες μακρυά φουστάνια. 

Μόλις είναι όλοι στη θέση τους, οι 21 διαγωνιζόμενες εμφανίζονται. Φτάνουν στο χώρο με κλειστές άμαξες, μετά από παραμονή σε απομονωμένο σπίτι. Έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε πάνω από 300 κοπέλες που είδαν τις αγγελίες στις εφημερίδες της εποχής και έστειλαν φωτογραφία και βιογραφικό για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η κριτική επιτροπή, αποτελείται μόνο από άντρες και "εξετάζει" τις φιναλίστ για να αναδειχθεί η πρώτη γυναίκα με τον τίτλο "πιο όμορφη στον πλανήτη". Αυτή που τα καταφέρνει λέγεται Μπέρθα Σουκαρέτ. Είναι μόλις 18 χρονών, μιγάδα, με καταγωγή από την Γουαδελούπη.

lejournal.jpg 

Η Σουκαρέτ κερδίζει 5.000 φράγκα και ποζάρει στο L' Illustration.Γράφει την ιστορία της, κάνοντας κάτι τολμηρό για την εποχή και μετά χάνεται. Άγνωστο πως συνέχισε τη ζωή της, γνωστό ότι αποτέλεσε την αρχή για αυτό που σήμερα λέμε καλλιστεία. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!