Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

O 6χρονος Alex χρειάστηκε ένα στυλό και 3 σελίδες για να μας βάλει τα γυαλιά

Με ένα γράμμα του στον Αμερικανό Πρόεδρο, ένα μικρό παιδί ζητάει να υιοθετήσει έναν πρόσφυγα και παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Όταν μιλάμε για λόγους Αμερικανών Προέδρων και «ανθρώπινες ιστορίες» που χρησιμοποιούνται σε επίσημες ομιλίες, είναι λογικό να είμαστε αρκετά υποψιασμένοι ότι πρόκειται για κάτι στημένο. Όμως, ακόμα και έτσι να είναι, ένα γράμμα που διάβασε ο Μπάρακ Ομπάμα  στη Σύνοδο ηγετών για το προσφυγικό, αξίζει να το διαβάσουμε γιατί το μήνυμα που στέλνει είναι δυνατό και χτυπάει στην καρδιά της ξενοφοβίας.
 
Πρόκειται για 3 σελίδες που φέρεται να έγραψε ένας εξάχρονος, με αφορμή την εικόνα του Oμράν Νακνές – του μικρού Σύρου που αποτυπώθηκε μέσα σε ένα ασθενοφόρο να είναι καλυμμένος με αίμα και σκόνη.
 
Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα,
 
Θυμάσαι το παιδί που μεταφέρθηκε από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείς σε παρακαλώ να πας να τον πάρεις και να τον φέρεις (σπίτι μου); Πάρκαρε στην είσοδο ή τον δρόμο και εμείς θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας. Η Catherine, η μικρή μου αδερφή, θα μαζεύει πεταλούδες και μύγες για εκείνον. Στο σχολείο μου, έχω έναν φίλο από τη Συρία, τον Ομάρ, και θα τον συστήσω στον Ομάρ. Μπορούμε όλοι μαζί να παίζουμε. Μπορούμε να τον καλούμε σε πάρτι γενεθλίων και να τον διδάξουμε μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να του μάθουμε αγγλικά, επίσης, όπως τον φίλο μου Aoto από την Ιαπωνία.
 
Σε παρακαλώ, πες του ότι ο αδερφός του θα είναι ο Alex που είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί όπως και ο ίδιος. Αφού δε θα φέρει μαζί του παιχνίδια και δεν έχει παιχνίδια, η Catherine θα μοιραστεί μαζί του το μεγάλο ριγέ αρκουδάκι. Και εγώ θα μοιραστώ το ποδήλατο μου και θα του μάθω πώς να το οδηγεί. Θα του μάθω προσθέσεις και αφαιρέσεις στα μαθηματικά. Και θα μπορεί να μυρίσει το lip gloss πιγκουίνο της Cateherine, το οποίο είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίζει.
 
Σε ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να έρθετε!
 
 
Alex,
 
6 χρονών

 
«Αυτά είναι τα λόγια ενός παιδιού 6 χρονών – ενός μικρού παιδιού που δεν έμαθε να είναι κυνικό ή καχύποπτο ή φοβισμένο από τους άλλους ανθρώπους, λόγω της καταγωγής, της εμφάνισης ή του τρόπου που προσεύχονται. Πρέπει όλοι να μοιάσουμε περισσότερο στον Alex. Φανταστείτε πως θα έμοιαζε ο κόσμος αν γινόταν αυτό. Φανταστείτε τον πόνο που θα μπορούσαμε να μειώσουμε και τις ζωές που θα μπορούσαμε να σώσουμε. Ακούστε τον Alex, διαβάστε το γράμμα του και νομίζω θα καταλάβετε γιατί το μοιράστηκα με τον κόσμο» σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ανεβάζοντας το σχετικό βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;