Οι μπαλαρίνες του Καΐρου δεν είναι ένα απλό φωτογραφικό project - AllYou.gr

Search

Οι μπαλαρίνες του Καΐρου δεν είναι ένα απλό φωτογραφικό project

Αυτές οι γυναίκες δεν ποζάρουν απλά σε ένα φωτογράφο. Απολαμβάνουν για λίγο, την ελευθερία τους.

07 Ιανουαρίου 2017

Μπαίνοντας στο  λογαριασμό @ballerinasofcairo στο Instagram, σίγουρα θα σε κερδίσουν οι εικόνες. Γυναίκες με πουέντ, κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες, με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο φόντο: τους δρόμους του Καΐρου. Κατεβαίνεις να χαζέψεις την συλλογή και εντυπωσιάζεσαι. Όμως, μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν διαβάζεις και λίγα πράγματα για το project. 

Πρόκειται για τη δουλειά του φωτογράφου Mohamed Taher, ο οποίος φωτογραφίζει μπαλαρίνες σε δρόμους πόλεων όλου του κόσμου. Ανάμεσα στα σημεία που επέλεξε, ήταν και το Κάιρο, που έχει μια ιδιαιτερότητα. Η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, είναι πρωτοφανής, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα Ηνωμένα Έθνη: 99,3% των γυναικών στην Αίγυπτο, τη βιώνουν.

Έτσι, αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι απλές πόζες. Είναι οι γυναίκες που βρίσκουν τον εαυτό τους ξανά στους δρόμους της πόλης τους.  "Νόμιζα ότι ο κόσμος θα κάνει αρνητικά σχόλια γιατί είναι κάπως συντηρητική η κοινωνία εδώ" παραδέχεται ο Taher μιλώντας στο Upworthy. Ωστόσο, όπως λέει δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα. "Εντυπωσιάστηκα όταν ο κόσμος μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε και τα κορίτσια να χορεύουν περισσότερο" συμπλήρωσε.

"Έχουμε πολλά σχόλια από κορίτσια που λένε ότι θέλουν να το κάνουν αυτό, και είναι πολύ ενθουσιασμένεες. Θέλουν να χορέψουν στο δρόμο. Θέλουν να νιώσουν ελεύθερες. Θέλουν να έχουν την αίσθηση του να είναι στους δρόμους ξανά, απλά να περπατάνε στους δρόμους" τόνισε.
 


 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!