Από τον Αϊνστάιν, μην κρατάς μόνο τη θεωρία της σχετικότητας - AllYou.gr

Search

Από τον Αϊνστάιν, μην κρατάς μόνο τη θεωρία της σχετικότητας

Η ζωή του σπουδαίου αυτού μυαλού, κρύβει πολύτιμα μαθήματα.

18 Απριλίου 2017

18 Απριλίου 1955, έφυγε από αυτόν τον κόσμο ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά πνεύματα όλων των αιώνων και για το μυαλό του μιλούν ακόμα και όσοι δε μπορούν να αντιληφθούν τις ανακαλύψεις του με ακρίβεια.

Αυτό για το οποίο ίσως δε μιλούν ή μιλούν λιγότερο, είναι η παιδική του ζωή, η οποία είναι γεμάτη μαθήματα προς πάσα κατεύθυνση. Και με αφορμή την επέτειο από το θάνατο του, είναι καλό να τα ξανα...παρακολουθήσουμε.

Τρία είναι τα πράγματα που αξίζει κανείς να θυμάται από εκείνη την περίοδο ζωής του:

1) Μίλησε στα τρία του

2) Τα ερεθίσματα, του δόθηκαν από το σπίτι

3) Στο σχολείο δεν ήταν άριστος μαθητής

Αυτά τα παραπάνω, είναι θα πρέπει να φτάσουν στα μάτια κάθε ανθρώπου που μεγαλώνει παιδιά. Να ξέρει πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό και τα ταλέντα του προκύπτουν όταν έχει την ελευθερία και το χρόνο να τα αναδείξει. Να πιστεύει στο παιδί του και να έχει υπομονή. Να αντιλαμβάνεται ότι έχει τη δύναμη να το κάνει καλύτερο. Και να το ακούει. 

Ο Αϊνστάιν, ίσως να μην ήταν αυτή η διάνοια που ξέρουμε σήμερα, αν δεν κράταγε στα χέρια του όταν ήταν 5 χρονών, μια πυξίδα - δώρο του μπαμπά του. Ίσως να μην αγαπούσε τη γεωμετρία, αν στα 12 του η μητέρα του δεν του έκανε δώρο ένα σχετικό βιβλίο. 

Το μυαλό του θα είχε τις ίδιες δυνατότητες, μα τα ερεθίσματα θα ήταν διαφορετικά και θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση... Ας μη το ξεχνάμε κι αυτό, βλέποντας εκ των υστέρων πάντα, μια επιστημονική ζωή γεμάτη επιτυχίες και επαίνους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!