Η αγάπη είναι πάντα η απάντηση - AllYou.gr

Search

Η αγάπη είναι πάντα η απάντηση

Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με πορτρέτα νέων και ερωτευμένων ζευγαριών λειτουργεί σαν ανάσα στη γεμάτη αβεβαιότητα και φόβο εποχή μας.

29 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Τι είναι, αλήθεια, η αγάπη; Θέλοντας να δώσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ο Βρετανός φωτογράφος Harry Conway δημιούργησε μια σειρά πορτρέτων με τίτλο Love Conquers All (Η αγάπη κατακτά τα πάντα). Με ένα παλιομοδίτικο φιλμ της δεκαετίας του '90 και παλιομοδίτικο ρομαντισμό, φωτογράφισε ζευγάρια που ερωτεύονται ενάντια στα προγνωστικά. 

Ενάντια στα προγνωστικά όχι επειδή κάποια από αυτά είναι διαφυλετικά ή ομοφυλόφιλα – ο φωτογράφος δεν εστίασε καθόλου σε τέτοια χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας το ρατσιστικό βλέμμα που ίσως θα έκρυβε ένα τέτοιο πρότζεκτ. 

Αλλά επειδή, απλά, είναι πολύ νέα. Και αφοσιωμένα μεταξύ τους. Σε μια ηλικία όπου το μόνο που περιμένει η κοινωνία από εσένα είναι να βγαίνεις με τους φίλους σου, να διασκεδάζεις και να κάνεις συλλογή από ερωτικές εμπειρίες.

Με αυτή την έννοια τα ζευγάρια του Conway αμφισβητούν τις κοινωνικές συμβάσεις.

Ταυτόχρονα, χωρίς να είναι απαραίτητα όμορφα με τη συμβατική έννοια, με την αγάπη και τη νεότητά τους εκπέμπουν ομορφιά, αθωότητα και αισιοδοξία, λάμποντας μέσα στο σκοτάδι μιας εποχής όπου βασιλεύουν ο φόβος και η αβεβαιότητα.

Ή όπως σχολίασαν χαρακτηριστικά οι Kieron και Dinah, δύο από τα μοντέλα του Conway: «Η αληθινή ομορφιά του νεανικού έρωτα είναι ότι η ζωή δεν μας έχει στραπατσάρει ακόμα. Η νιότη μάς δίνει τη χαρά να απολαμβάνουμε ο ένας τον άλλον».

Τελικά η αγάπη μάλλον δεν είναι μόνο η ερώτηση αλλά και η απάντηση. Τώρα και πάντα.
 

1219076.jpg

Linnéa και Kaila. 

 

 1219074.jpg

Megan και Tariq. 

 

1219080.jpg

Harry και Sofia. 

 

1219082.jpg

Rory και Alex. 

 

1219085.jpg

Milky και Mel. 

 

1219088.jpg

Finn και Jack. 

 

love750.jpg

Evie και Umairah.

 

 1219075.jpg

Kieron και Dinah. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!