Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς θα γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη το 2050;

Vegan μπριζόλες και κβαντικό βούτυρο στην τροφή του μέλλοντος.


Γωγώ Καρκάνη

Με αφορμή τη σημερινή Τσικνοπέμπτη θυμόμαστε ένα κείμενο που αγαπάμε γραμμένο από τη Γωγώ Καρκάνη το 2018 και συνεχίζει να μας εκφράζει για το πώς βλέπει το μέλλον μέσα από μια φιλοσοφική και κυρίως χιουμοριστική της διάθεση - αν και κάποια από αυτά που προβλέπει θα θέλαμε να τα δούμε να συμβαίνουν πιο νωρίς και πιο άμεσα από το 20250:

Στην τροφή του μέλλοντος οι ώρες του brunch θα εκτείνονται από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Οποιαδήποτε γεύματα λαμβάνουν χώρα εκτός αυτών των ωρών θα αποκαλούνται «νυχτερινές λιγούρες».

Στην τροφή του μέλλοντος οι έφηβοι θα έχουν σταματήσει να τρώνε κάψουλες απορρυπαντικών αλλά θα ζεσταίνουν το νερό για τον καφέ τους στον κάδο του πλυντηρίου, στο πρόγραμμα «επίμονοι λεκέδες». Γιατί; Επειδή μπορούν.

Στην τροφή του μέλλοντος δεν θα επενδύουμε σε ράβδους χρυσού αλλά σε μπάρες σοκολάτας, που θα έχουν γίνει το απόλυτο είδος πολυτελείας.

Στην τροφή του μέλλοντος τα στερεότυπα θα επιβιώνουν πιο δυνατά από ποτέ. Όλα τα ποτά θα κυκλοφορούν σε μια ροζέ εκδοχή, γιατί οι ειδικοί στο μάρκετινγκ θα πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα πιάσουν το γυναικείο κοινό.

Στην τροφή του μέλλοντος δεν θα υπάρχει πείνα, αφού οι ειδικοί στο μάρκετινγκ θα την έχουν λανσάρει ξανά ως «μη κορεσμό».

Στην τροφή του μέλλοντος οι κονσέρβες ντομάτας δεν θα εμπνέουν τη μόδα και την τέχνη αλλά το αντίστροφο: οι foodstagrammers θα συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοφωτογραφίσει συλλεκτικές κονσέρβες ντομάτας με την υπογραφή του οίκου Louis Vuitton και πακέτα μακαρονιών Balenciaga.

Στην τροφή του μέλλοντος θα έχει κάνει την εμφάνισή της η κβαντική κουζίνα: το βούτυρο θα βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές καταστάσεις, θα είναι αλατισμένο και ανάλατο μαζί. 

Στην τροφή του μέλλοντος κάθε γεύμα θα είναι waste-free. Οι πλούσιοι θα τρώνε με βρώσιμα μαχαιροπίρουνα και οι φτωχοί υπηρέτες τους (που θα αποκαλούνται personal assistants) θα τρώνε τα βρώσιμα μαχαιροπίρουνα.

Στην τροφή του μέλλοντος η Τσικνοπέμπτη θα γιορτάζεται με vegan μπριζόλες. Οι ελάχιστοι αληθινοί κρεατοφάγοι του πλανήτη θα ζουν στην παρανομία και θα οργανώνουν γλέντια σε μυστικά στέκια, όπου η μυρωδιά του κουνουπιδιού που βράζει στην κατσαρόλα θα καμουφλάρει την τσίκνα.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.