Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

H Cate (Blanchett), το όνειρο και το θαύμα!

Η Cate Blanchett στην ταινία Oceans 8 κόβει, κυριολεκτικά, την ανάσα (μου).



Εγώ μια ταινία πήγα να δω με τα παιδιά μου. Με σαγιονάρα στο πόδι και φουλ στο φουλ νάτσος με τυρί και σάλτσα.

Να μου μείνει το στόμα ανοιχτό και το νάτσος μετέωρο όταν είδα την Cate Blanchett να εισβάλει στην οθόνη; Όχι, δεν το περίμενα!

Ναι. Είμαι φαν της Cate Blanchett. Ποιός, άλλωστε, δεν είναι;

Γιατί είναι τέλεια. Γιατί είναι το ον.

Όπως κι αν είναι αυτή η γυναίκα. Ό,τι κι αν φορέσει. Με όποιο τρόπο κι αν εμφανιστεί. Όποιο ρόλο κι αν ενσαρκώσει...

Πηγαίνοντας όμως να δω την ταινία Oceans 8, όπου η Cate Blanchett υποδύεται την Λου, στο πλευρό της Sandra Bullock, που είναι στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Ντέμπι Όσεαν, δεν περίμενα ποτέ να συγκινηθώ τόσο εσωτερικά και τόσο ολοκληρωτικά από την εμφάνιση της ηθοποιού.

Συγκινήσεις έχω περάσει πολλές μαζί της.. Να υποπτευθώ όμως ότι θα σκέφτομαι μερόνυχτα αλλαγές στιλ, ύφους και κατάστασης μετά την θέαση του Oceans 8; Επ' ουδενί!

Με ολίγον research έμαθα ότι τα κοστούμια των ηθοποιών στο Oceans 8 τα έχει επιμεληθεί η σχεδιάστρια και ενδυματολόγος Sarah Edwards, γνωστή και για ταινίες όπως The Secret Life of Walter Mitty ή Teenage Mutant Ninja Turtles...

Σε μένα, όχι γνωστή, επομένως.

Αλλά γνωστή και παραγνωστή απ' εδώ και πέρα. Διότι αν εμπλουτίσω το στιλ μου απ' εδώ και πέρα, η ευθύνη δεν θα πέσει μόνο στην Cate Blanchett που το υποστήριξε τόσο καλά αλλά και στην Sarah Edwards που το φιλοτέχνησε και το επιμελήθηκε. 

Πάμε λοιπόν να απολαύσουμε το πιο straight, gay, ανδρόγυνο, σέξι, edgy πλάσμα του κόσμου.

1. Το κίτρινο πουκάμισο, το βελούδινο γιλέκο του δημοσιογράφου, τα boho κοσμήματα, η loose γραβάτα κρυμμένη μέσα από το πουκάμισο.. Θε μου πόσο υπέροχα γκέι είναι αυτό που με κερνάς σήμερα;

cateblanchettrawNew.jpeg 

2. Το λεοπάρ σακάκι που με συγκινεί συνθέμελα, πάντα. Πάντα, όμως. Είπα πάντα; Αυτό είναι το σακάκι που θα (υπερ)τονίζει πάντα την θηλυκή σου πλευρά.

 cateblanchettraw1New.jpeg

3. Το bomber jacket με το δερμάτινο skinny, το βελούδινο γιλέκο, το μωβ γυαλιστερό μποτάκι και πάλι αυτή την loose γραβάτα. Ένας, εξόχως, τέλειος συνδυασμός όπου μπερδεύονται σχεδόν όλα τα υλικά που υπάρχουν για να δώσουν, απλά, ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

cateblanchettraw6New.jpeg

4. Το πράσινο βελούδινο κοστούμι που είναι σε 3 κομμάτια (τζάκετ, γιλέκο, παντελόνι). Τρικόμματο για τρικόμματους. Παίζει η loose γραβάτα, παίζει το vintage, rock, boho κόσμημα σε layers, παίζει και ένα εξτρά μαντήλι για τον αέρα. Με πέθανε με αυτό. Κυριολεκτικά.

cateblanchettraw2New.jpeg

5. Το πράσινο disco overall γιατί έπαιξε πολύ πράσινο και το πράσινο δεν είναι κάτι που συμπαθεί η υπογράφουσα και να πως το συμπάθησε για πάντα. Πες μου τώρα έχεις ξαναδεί πιο σέξι και ταυτόχρονα πιο cool και ανδρόγυνο βραδινό στιλ;

cateblanchettraw9New.jpg

6. Το pale blue σακάκι με το κουμπωμένο ως πάνω πουκάμισο και τα, στιλ, sur mesure, ethnic κοσμήματα σε layers. Εγκεφαλικό. Απλά.

cateblanchettraw3New.jpeg

7. Το δερμάτινο μπουφάν που κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει στην ντουλάπα της, πάνω της, δίπλα της.. γουατέβερ. Δεν είναι ότι με ξάφνιασε αυτό το λουκ αλλά έναν έρωτα τον έπαθα.. Και κάνει ζέστη για να το φορέσω σήμερα.. Οπότε θα επικεντρωθώ στο δαχτυλίδι που το συνοδεύει. Και στα μαλλιά.

cateblanchettraw7New.jpeg

8. Το μπλε βελούδινο σακάκι μαζί με δερμάτινο παντελόνι και πάλι τα κοσμήματα και πάλι η loose γραβάτα από μέσα. Ομολογώ και ορκίζομαι ότι αυτή της η εμφάνιση με έκανε περίπου να την ερωτευθώ. Ξανά και πάλι και εκ νέου. Τέλος, Cate. Respect.

cateblanchettraw8New.jpeg

Αυτά.

Ας ονειρευτώ τώρα πάλι βελούδα, δερμάτινα, γραβάτες από μέσα (που θα τις καθιερώσω, σου λέω) και την Cate Blanchett στο πλευρό μου.

Με τις ευλογίες μου.

Σε αγαπώ.

*Φωτό: @ Warner Bros

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.