Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Μισέλ Ομπάμα: "Becoming - H ιστορία μου"

Για το νέο της βιβλίο, για την μόδα, για ένα τοστ... για όλα μιλάει η Μισέλ στην Όπρα!


Μαλού Κουκουνάστα

Η Μισέλ Ομπάμα δίνει μια μεγάλη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι σχετικά με την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού της βιβλίου Becoming, δίνει αποσπάσματα που αφορούν την δική της προσωπική πορεία και στρατηγική στην μόδα, από το βιβλίο της Becoming, για προδημοσίευση στο Elle και, τελικά, φωτογραφίζεται για το Elle σαν άλλο fashion icon που, τελικά, είναι!

michellebook.jpg

Το Becoming όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, κυκλοφόρησε στις 13.11.2018 και παρουσιάστηκε ήδη στην Ουάσινγκτον όπου ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε να κάνει μια φοβερή έκπληξη στην γυναίκα του... Εμφανίστηκε ξαφνικά εν μέσω επίσημης παρουσίασης/συνέντευξης τύπου για να της φέρει μια συγκλονιστική ανθοδέσμη, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Jay Z (σύζυγο Beyonce για όσους δεν κατέχουν την ποπ πραγματικότητα..)!

Η είδηση της συναισθηματικής chic παρέμβασης του πρώην Προέδρου της Αμερικής κάνει τον γύρο του κόσμου και η παρουσίασή του Becoming στο Παρίσι στις 5.12.2018, σε μια εκδήλωση που δεν θα λείψει κανείς απ' όσους είχαν να δώσουν το υπέρογκο ποσό του εισιτηρίου που άγγιζε τα 3.000 ευρώ, γίνεται όλο και πιο χοτ. Ακόμα περισσότερο πολυαναμενόμενη.

Οι 4.000 θέσεις για την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου της εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Κατά τον εκδοτικό της οίκο στη Γαλλία: «Οι θέσεις για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά, που έχει προγραμματιστεί για την 5η Δεκεμβρίου του 2018 στο Seine Musicale, έχουν ήδη κλείσει. Όλα τα εισιτήρια πουλήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες στη Γαλλία»

Το «Becoming» μεταφράστηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε περίπου 30 γλώσσες και κυκλοφορεί παγκοσμίως.

Στις σελίδες της αυτοβιογραφίας της, η 54χρονη Μισέλ Ομπάμα λέει πολλά. Εκμυστηρεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να μείνει έγκυος, την αδιαφορία της για την πολιτική, την μικρή της γνώση για τη μόδα, το ότι στάθηκε αδύνατον να συγχωρέσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την πολεμική που ξέσπασε σχετικά με την υπηκοότητα του συζύγου της Μπαράκ Ομπάμα και πολλά πολλά άλλα.

Με μια ζωή γεμάτη με νόημα και επιτεύγματα, η Μισέλ Ομπάμα έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής –η πρώτη Αφροαμερικάνα που υπηρέτησε σε αυτό το ρόλο– βοήθησε στη δημιουργία του πιο φιλόξενου Λευκού Οίκου στην ιστορία, ενώ παράλληλα καθιερώθηκε ως ισχυρός υποστηρικτής των γυναικών και κοριτσιών στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες επιδιώκουν υγιέστερες και πιο δραστήριες ζωές στάθηκε στήριγμα στον σύζυγό της καθώς εκείνος ηγείτο της Αμερικής, σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της. Και στο μεταξύ, μας έδειξε κάποιες όμορφες χορευτικές κινήσεις, έκανε πάταγο στο Carpool Karaoke και μεγάλωσε δύο προσγειωμένες κόρες κάτω από το αυστηρό βλέμμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στην αυτοβιογραφία της, ένα βαθυστόχαστο έργο συναρπαστικής αφήγησης, η Michelle Obama προσκαλεί τους αναγνώστες στον προσωπικό της κόσμο, εξιστορώντας τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και την εποχή της επαγγελματικής της πορείας, όταν εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, μέχρι την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο. Με αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια και πνευματώδη ζωντάνια περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει – με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους.

Ζεστή, συνετή και αποκαλυπτική.

Το βιβλίο της “Becoming - Η Ιστορία μου ” είναι ένας ασυνήθιστος, ενδόμυχος απολογισμός από μια γυναίκα με ψυχή και περιεχόμενο, η οποία έχει επανειλημμένως ξεπεράσει κάθε προσδοκία και της οποίας η Ιστορία μας εμπνέει ως παράδειγμα.
 

michelle.jpg

 

Στα πλαίσια του promotion για την κυκλοφορία του Becoming, η Μισέλ Ομπάμα έδωσε, μεταξύ άλλων, μια μεγάλη και πολύ περιεκτική συνέντευξη στην μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας, την Όπρα Γουίνφρι από την οποία θα παραθέσουμε κάποια αποσπάσματα, αν μη τι άλλο γιατί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

Είναι πολύ αστείο, ας πούμε να την ακούς να παραπονιέται που ο Μπαράκ Ομπάμα έβγαλε όλη του την θητεία με ένα σκούρο μπλε κοστούμι, το οποίο ξεκρέμαζε από την ντουλάπα και φορούσε δίχως καν να νοιάζεται για το χτένισμα ή το παπούτσι του.

Εκείνη, αντίθετα, έπρεπε πάντα να ασχολείται ώρες με το ποιό θα είναι το φόρεμα, ποιό το τσιμπιδάκι, ποιά τα κοσμήματα και γιατί αυτά και όχι κάποια άλλα...

 

michelle1.jpg 

 

Ήταν λες και τα ρούχα μου είχαν περισσότερη σημασία για τους ανθρώπους απ' όλα όσα είχα να τους πω. Στο Λονδίνο κι ενώ είχα βγει εκτός σκηνής μετά από μια πολύ συγκινητική στιγμή, που είχα ξεσπάσει σε κλάματα καθώς μιλούσα σε κορίτσια του Elizabeth Garrett Anderson School, έμαθα ότι η πρώτη ερώτηση που έκαναν οι δημοσιογράφοι στην ομάδα μου ήταν «Ποιός της έφτιαξε αυτό το φόρεμα;»

michelle2.jpg michelle3.jpg 

 

«Ήξερα λίγα για τη μόδα αλλά σίγουρα όχι πολλά. Σαν εργαζόμενη μητέρα ήμουν πολύ απασχολημένη για να σκέφτομαι ιδιαίτερα τι θα φορέσω. Κατά την διάρκεια της καμπάνιας του Μπαράκ ψώνιζα τα περισσότερα μου ρούχα σε μια μπουτίκ στο Σικάγο όπου είχα την μεγάλη τύχη να εξυπηρετούμαι από μια πωλήτρια, την Μέρεντιθ Κούπ. Η Μέρεντιθ μεγάλωσε στο Σεν Λούις ήταν πολύ έξυπνη και γνώριζε πολλά για πολλούς και διαφορετικούς σχεδιαστές. Μετά την εκλογή του Μπαράκ κατάφερα να την πείσω να μετακομίσει μαζί μας στην Ουάσινγκτον και να εργαστεί ως η προσωπική μου βοηθός και στιλίστρια. Πολύ γρήγορα έγινε και μια πολύ έμπιστη φίλη».

michelle4.jpg

"Ήμασταν πολύ προσεκτικές με την Μέρεντιθ. Ήμασταν πάντα καλά προετοιμασμένες. Δοκίμαζα με κάθε τρόπο οτιδήποτε καινούργιο για να σιγουρευτώ ότι μπορούσα να κινηθώ. Όσα ήταν πολύ στενά ή δεσμευτικά με κάποιον τρόπο τα έβαζα πάλι πίσω. Έπαιρνα μαζί μου και εφεδρικά outfit σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Για να μην αναφερθώ στα εφιαλτικά σενάρια των σπασμένων φερμουάρ ή των ρούχων που μπορεί να χυνόταν κρασί επάνω... Έμαθα επίσης ότι είναι πάντα σημαντικό να έχεις μαζί σου ένα φόρεμα που ταιριάζει σε κηδεία γιατί ο Μπαράκ συχνά έπρεπε να πάει την τελευταία στιγμή σε κηδείες στρατιωτών, γερουσιαστών, αρχηγών κρατών...»   

michellegettyimages.jpgGetty Images Archive 

«Πλήρωνα η ίδια τα ρούχα και τα αξεσουάρ μου -εκτός από ορισμένα haute couture ρούχα που μου δάνειζαν οι σχεδιαστές τα οποία αφού χρησιμοποιούσα γίνονταν δωρεά στα Εθνικά Αρχεία -ως άλλωστε είθισται για τις Πρώτες Κυρίες του Λευκού Οίκου. Σε ότι αφορούσε τις δικές μου επιλογές προσπαθούσα να είμαι απρόβλεπτη ώστε να μην μπορεί κάποιος να παρεξηγήσει αυτά που φορούσα. Η γραμμή ήταν πως έπρεπε να ξεχωρίζω με το στιλ μου αλλά να μην επισκιάζω. Να ταιριάζω αλλά να μην χάνομαι. Σαν μαύρη γυναίκα γνώριζα ότι θα μου ασκούσαν κριτική αν ήμουν επιδεικτική ή πολύ high-end...το ίδιο αν ήμουν πολύ casual. Για αυτό άρχισα να κάνω mix 'n' match. Φορούσα μια φούστα Michael Kors με ένα μπλουζάκι Gap. Φορούσα κάτι από το Target την μια μέρα και την άλλη Diane von Furstenberg. Ήθελα πάντα να δίνω ιδιαίτερη σημασία στους Αμερικανούς σχεδιαστές, κυρίως σε εκείνους που δεν ήταν τόσο αναγνωρισμένοι...Κάτι που πολύ συχνά εκνεύριζε την παλιά φρουρά όπως ας πούμε τον Oscar de la Renta, που είχε εκφράσει δυσφορία που δεν φορώ τα ρούχα του...» 

michellegettyimagesnicholaskamm.jpgGetty Images Nicholas Kamm

Και τέλος μια και μόνη ερώτηση από την σπουδαία συνέντευξη που πήρε η Όπρα Γουνίνφρι από την Μισέλ Ομπάμα.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται πως περνάτε... Πως ήταν η μετάβαση στην ζωή σας και νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την ιστορία με το τοστ. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία του τοστ;

Λοιπόν, ξεκίνησα να νιώθω την μετάβαση την πρώτη βδομάδα που μετακομίσαμε στο νέο μας σπίτι στην Ουάσινγκτον. Είναι το πρώτο κανονικό σπίτι, με πόρτα, με κουδούνι.. που είχα εδώ και 8 χρόνια. Η ιστορία με το τοστ αφορά ένα από τα πρώτα βράδια που πέρασα μόνη μου στο σπίτι. Τα παιδιά έλειπαν, η Μάλια σπουδάζει, ο Μπαράκ έλειπε ταξίδι... Όταν είσαι Πρώτη Κυρία δεν είσαι σχεδόν ποτέ μόνη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο σπίτι πάντα. Οι φύλακες, οι ειδικές δυνάμεις... Είναι ένα σπίτι γεμάτο με ειδικές δυνάμεις. Δεν μπορείς να ανοίξεις ένα παράθυρο ή να περπατήσεις λίγο στην αυλή δίχως να προκληθεί πανικός.

Δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρο;

Όχι, δεν μπορείς. Η Σάσα προσπάθησε μια φορά -η Σάσα και η Μάλια μαζί-.. Και ξαφνικά ακούστηκε μια κραυγή: «Κλείστε το παράθυρο»
[Γελάει]
Και να' μαι εδώ στο νέο μου σπίτι, μόνη μου με τον Μπο και τον Σάνι και κάνω ένα πολύ απλό πράγμα. Κατεβαίνω στην κουζίνα μου, ανοίγω το ντουλάπι μου... -κάτι που δεν μπορείς να κάνεις στον Λευκό Οίκο γιατί είναι πάντα κάποιος εκεί που λέει "αφήστε με να σας το φέρω, θα σας το φτιάξω εγώ, τι χρειάζεστε"- και μου φτιάχνω ένα τοστ. Ένα τοστ με τυρί. Μετά παίρνω το τοστ μου και βγαίνω έξω στην πίσω αυλή. Κάθομαι στο παγκάκι και ξαφνικά ακούω γαυγίσματα σκυλιών από μακριά. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι ο Μπο και ο Σάνι δεν είχαν ξανακούσει γείτονες σκύλους. Για αυτό είναι ανήσυχοι και κοιτάζονται έκπληκτοι ξανά και ξανά. Είναι σε στιλ: "Ωχ, τι είναι αυτό; Τι συμβαίνει;» Κι εγώ είμαι σε στιλ: "Ναι, παιδιά.. είμαστε στον πραγματικό κόσμο τώρα" Ήταν εκείνη η ήσυχη στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι τι είχε συμβεί τα τελευταία 8 χρόνια. Γιατί κάτι που κατάλαβα περισσότερο από ποτέ είναι ότι στον Λευκό Οίκο δεν έχεις τον χρόνο και την πολυτέλεια για ενδοσκόπηση και σκέψεις.... Όλα ήταν μέρα με την μέρα. Κι εγώ και ο Μπαράκ νιώθαμε ότι ήταν τόσα πολλά αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Ήμασταν απασχολημένοι. Την Τρίτη είχα ξεχάσει τι είχα κάνει την Δευτέρα. Ξεχνούσα ολόκληρες χώρες που είχα επισκεφθεί. Κυριολεκτικά ολόκληρες χώρες. Είχα μια αντιπαράθεση με την επικεφαλή της ομάδας μου λέγοντας: "Θα ήθελα να επισκεφθώ την Πράγα κάποτε". Και μου λέει η Μελίσσα: "Μα την έχεις επισκεφθεί". Κι εγώ λέω: "Όχι δεν έχω πάει στην Πράγα. Δεν έχω πάει ποτέ μου στην Πράγα". Έπρεπε να μου δείξει μια φωτογραφία μου στην Πράγα για να θυμηθώ. Το τοστ λοιπόν, ήταν η πρώτη στιγμή που είχα χρόνο να ξεκινήσω να σκέφτομαι όλα αυτά τα 8 χρόνια και το ταξίδι του Becoming, της ιστορίας μου»

Φωτογραφίες: Elle magazine
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό