Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΠΙΤΙ

Επί της υποδοχής

Επειδή η πρώτη εντύπωση μετράει και στη διακόσμηση, μην παραμελείς του χολ του σπιτιού σου!


Γεωργία Κοντού

Το χολ είναι συχνά το "ξεχασμένο" σημείο του σπιτιού, αυτό όπου στο τέλος της ημέρας πετάμε τη ζακέτα, το καπέλο, τα κλειδιά και τα παπούτσια μας... Όμως, καθώς και στη διακόσμηση ταιριάζει ο κανόνας "η πρώτη εντύπωση μετράει", του αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση. Ιδού πέντε ιδέες για να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που θα προδιαθέτει τους επισκέπτες σου για τα καλύτερα.

Άνοιξε την ντουλάπα σου: Επέλεξε κάποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου για τα οποία είσαι ιδιαίτερα περήφανη, π.χ. ένα floral φόρεμα ή ένα πλατύγυρο καπέλο, και μετέτρεψε το χολ σου σε μίνι εκθετήριο μόδας. 

Σκέψου τρισδιάστατα: Ένα ράφι θα σπάσει τη μονοτονία του τοίχου και θα προσθέσει έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Αν δεν σου λείπει ο αποθηκευτικός χώρος, μπορείς να διακοσμήσεις το ράφι με βάζα, βιβλία ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σε εκφράζει.

Οργανώσου: Για κάθε αντικείμενο που συνηθίζεις να αφήνεις στο χολ, βρες την κατάλληλη αποθηκευτική μονάδα. Όπως μια κλειδοθήκη (όχι μόνο για κλειδιά αλλά και για αναμνηστικά μπρελόκ), μια παπουτσοθήκη και φυσικά τον ταπεινό καλόγερο για ρούχα.

Κάνε τολμηρές επιλογές: Σε έναν μικροσκοπικό χώρο όπως το χολ μπορείς άνετα να παίξεις με μια εντυπωσιακή διακοσμητική ιδέα, όπως μια ταπετσαρία τοίχου με έντονα prints.

Ανέμειξε τις σωστές αναλογίες: Αν ανακατέψεις μία δόση θηλυκότητας (όπως η floral ταπετσαρία της φωτό), μία δόση μοντέρνου design (όπως το ράφι) και μία δόση rustic (ο πάγκος), θα έχεις τη συνταγή της επιτυχίας. 

Πηγή: Blog.anthropologie.com

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;