Επιστροφή στο σαλόνι - AllYou.gr

Search

Επιστροφή στο σαλόνι

5 tips για να το ντύσεις... φθινοπωρινό! 

> ΣΠΙΤΙ ::
02 Σεπτεμβρίου 2014

Καθώς φθινοπωριάζει, οι παρέες αρχίζουν να μαζεύονται ξανά σε σπίτια. Μεταμόρφωσε το σαλόνι σου σε έναν χώρο που συνδυάζει design και λειτουργικότητα με τη βοήθεια των παρακάτω 5 tips.

1. Ευνόησε την κοινωνικότητα: Τοποθέτησε τον καναπέ και τις πολυθρόνες έτσι ώστε να δημιουργούν "κύκλους επικοινωνίας" για τους καλεσμένους σου. Φρόντισε να έχεις μερικά σκαμπό: εύκολα στην αποθήκευση και τη μεταφορά, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις.

2. Μην αφήσεις κανέναν... μετέωρο: Δίπλα σε κάθε καναπέ και πολυθρόνα φρόντισε να υπάρχει ένα βοηθητικό τραπεζάκι, κατά προτίμηση τροχήλατο, ώστε κανένας επισκέπτης σου να μη μείνει με το ποτό στο χέρι.

3. Δημιούργησε ένα κέντρο βάρους: Όταν μαζεύεστε με την οικογένεια ή τους φίλους σου, πώς συνηθίζετε να περνάτε τον χρόνο σας; Δειπνείτε στην τραπεζαρία, βλέπετε τηλεόραση ή χαζεύετε το τζάκι; Ανάλογα με την απάντηση, μετέτρεψε το αντίστοιχο στοιχείο της διακόσμησης σε επίκεντρο του δωματίου. 

4. Δώσε έμφαση στον φωτισμό: Φωτιστικές πηγές υψηλής έντασης, π.χ. φωτιστικά οροφής και επιδαπέδιες λάμπες, είναι σημαντικό να συνυπάρχουν με διακριτικές πηγές φωτισμού, όπως είναι τα σποτάκια με διακόπτες dimmer και οι κηροστάτες, ώστε να προσαρμόζεις τον φωτισμό στις διαφορετικές ανάγκες π.χ. ενός πάρτι με φίλους ή ενός οικογενειακού δείπνου.

5. Δώσε προσωπικότητα στον χώρο: Πρόσθεσε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο που θα δώσει ενδιαφέρον και χαρακτήρα στο σαλόνι σου, όπως μια floral τραπεζαρία, ένα έντονο χρώμα σε κάποιον από τους τοίχους ή ένα μεγάλο έργο τέχνης. Φρόντισε όμως να μη συνδυάσεις πολλά εντυπωσιακά στοιχεία στο ίδιο δωμάτιο, διαφορετικά το σύνολο μπορεί να φαίνεται υπερφορτωμένο. Εκτός βέβαια αν έχεις ταλέντο στη διακόσμηση, οπότε τα πειράματα μπορεί να σου βγουν σε καλό!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!