Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΠΙΤΙ

Βάλε τάξη, επιτέλους!

9 απλές στρατηγικές για να οργανώσεις το σπίτι και την καθημερινότητά σου. 


Γεωργία Κοντού

Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές συμβουλές, θα βγεις χωρίς κόπο νικήτρια στον αγώνα σου ενάντια στο χάος που απειλεί διαρκώς να κυριαρχήσει στο νοικοκυριό σου!

1. Ο στόχος: Στρωμένο κρεβάτι (και τις καθημερινές).

Η στρατηγική: Κράτα στην επιφάνειά του μόνο τα προσκέφαλα και αφαίρεσε, έστω και με πόνο ψυχής, τα μαξιλάρια που έχουν καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα.

2. Ο στόχος: Οργάνωση γκαρνταρόμπας.

Η στρατηγική: Πρόσθεσε έξτρα εξοπλισμό. Ένα επιπλέον ράφι στο πάνω μέρος της ντουλάπας, μερικές ράγες στις οποίες θα τοποθετήσεις καλαθάκια, ακόμη και τα απλά, "ταπεινά" κουτιά από τo Ikea θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις μια θέση για κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου, όπως τα φουλάρια, τις τσάντες και τα παπούτσια. 

3. Ο στόχος: Καθαρό μπάνιο.

Η στρατηγική: Πρόσθεσε περισσότερες ράγες για πετσέτες στους τοίχους. Οι "αδέσποτες" πετσέτες είναι μια από τις μεγαλύτερες "μάστιγες" του συγκεκριμένου χώρου. Για έναν ανεξήγητο λόγο, εντοπίζονται συχνά παρατημένες στο πάτωμα και στους πάγκους.

4. Ο στόχος: Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων.

Η στρατηγική: Ένας πίνακας με φελλό για να καρφιτσώνεις λογαριασμούς, λίστες με ψώνια και άλλα έγγραφα.

5. Ο στόχος: Εξουδετέρωση της ακαταστασίας.

Η στρατηγική: Για να κάνεις την αρχή, τοποθέτησε σε καλάθια και συρτάρια τα κλειδιά, την αλληλογραφία και άλλα αντικείμενα που συχνά καταλαμβάνουν τις επιφάνειες του σπιτιού χωρίς λόγο.

6. Ο στόχος: Ξεστοκάρισμα των τροφίμων.

Η στρατηγική: Φτιάξε ένα πλάνο με τα γεύματα που θα μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα. Ανάλογα με αυτό θα προγραμματίσεις τα ψώνια του σουπερμάρκετ. Έτσι, δεν θα σου περισσεύουν τρόφιμα που διαφορετικά θα στοιβάζονταν στα ντουλάπια και τελικά θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων.

7. Ο στόχος: Άψογη κουζίνα.

Η στρατηγική: Ενώ ψήνεται το φαγητό, καθάρισε τους λεκέδες στους πάγκους. Αν το αναβάλεις για αργότερα, οι λεκέδες θα ξεραθούν, θα συσσωρευτούν και θα αφαιρεθούν πιο δύσκολα.

8. Ο στόχος: Εξπρές μπουγάδα.

Η στρατηγική: Περιόρισε τα στάδιά της στα απολύτως απαραίτητα. Ξεχώρισε τα ρούχα ανάμεσα σε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να σιδερωθούν και σε όσα μπορούν να σιδερωθούν... προαιρετικά. Δίπλωσε προσεκτικά π.χ. τα βαμβακερά T-shirts σου, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι εξίσου σχολαστική και με τα εσώρουχα.

9. Ο στόχος: Εξοικονόμηση χρόνου το πρωί.

Η στρατηγική: Διάλεξε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσεις στο γραφείο. Αν το αφήσεις για τελευταία στιγμή θα χάσεις πολύτιμο χρόνο, ενώ μπορεί, επιπλέον, να μπλοκάρεις από το άγχος, αδυνατώντας να αποφασίσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»