Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Ουδέτερη στάση

8 tips διακόσμησης για να δώσεις... ζωή στα ουδέτερα χρώματα! 


Γεωργία Κοντού

Ποιος είπε ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι βαρετά; Διάβασε τα παρακάτω tips, κάνε τους σωστούς συνδυασμούς και δημιούργησε ένα αξιοζήλευτο περιβάλλον!

1. Το γκρι είναι το νέο καφέ: Αρκεί να το παντρέψεις με τις σωστές αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ένα μίνιμαλ και ταυτόχρονα εκλεκτικό στυλ.

2. Τόλμησε το λευκό: Με την προϋπόθεση να περιέχει ελάχιστο γκρι ή καφέ, διαφορετικά το σύνολο μπορεί να είναι εκτυφλωτικό.

3. Λάβε υπόψη σου πόσο φωτεινό είναι το δωμάτιο: Διάλεξε πιο σκούρους τόνους για χώρους που λούζονται από τον ήλιο και πιο ανοιχτούς για αδικημένα από άποψη φυσικού φωτισμού δωμάτια.

4. Παίξε με τις υφές. Μόνο με το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις μπορείς να πετύχεις ένα εκπληκτικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Αρκεί να συνδυάσεις διαφορετικά υλικά και υφές: για παράδειγμα ξύλινα έπιπλα, μεταξωτές κουρτίνες, δερμάτινες καρέκλες και πορσελάνινα διακοσμητικά αντικείμενα.

5. Παίξε με τις αντιθέσεις. Ακόμη και ο συνδυασμός δύο αποχρώσεων του καφέ, μίας σκούρας και μίας πιο ανοιχτής, θα δώσει ενδιαφέρον στο χώρο σου.

6. Χρησιμοποίησε ένα ουδέτερο χρώμα ως σημείο αναφοράς: Για να ενοποιήσεις οπτικά τα δωμάτια του σπιτιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια απόχρωση σε όλα, αλλά σε διαφορετικά στοιχεία της διακόσμησης στο καθένα. Π.χ. ένα απαλό μπεζ μπορείς να το επιλέξεις για χρώμα τοίχου στο υπνοδωμάτιο, για τις κουρτίνες στο σαλόνι και για τα διακοσμητικά αντικείμενα στο μπάνιο.

7. Ψήφισε μαύρο: Αν θέλεις να κινηθείς εκ του ασφαλούς, συνδύασε το μαύρο με άλλα ουδέτερα χρώματα και δημιούργησε ένα δυναμικό αποτέλεσμα.

8. Πάντρεψε ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις: Για παράδειγμα ένα ψυχρό γκρι με ένα ζεστό καφέ. Μη φοβηθείς το συνδυασμό. Αν κινηθείς στην παλέτα των ουδέτερων χρωμάτων, το σύνολο θα αποπνέει κομψότητα.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά