Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Να σε ποιο σημείο του σπιτιού είναι πιθανότερο να βρεις τα χαμένα κλειδιά

Πάλι έχασες τα κλειδιά σου. Που τα έβαλες; Σου το λέει η επιστήμη.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ακόμα μια μέρα που εσύ είσαι στην πόρτα να φύγεις αλλά δε μπορείς να την κλείσεις γιατί πολύ απλά δεν έχεις βρει τα κλειδιά της. Μπορεί να σου πάρει ακόμα και μισή ώρα για να τα βρεις! Μα είναι δυνατόν; Βεβαίως και είναι, γιατί ψάχνεις στα πιο λάθος σημεία.

Αυτό που διαπιστώθηκε σε σχετική έρευνα που έγινε στο University of Aberdeen, είναι ότι όταν χάνουμε τα κλειδιά μας, συνήθως τα αναζητούμε εκεί που δεν υπάρχει "χάος". Στο τραπεζάκι που δεν έχει τίποτα επάνω, στο γραφείο που είναι τακτοποιημένο κλπ. Όμως, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο χαμό. "Πρέπει να επικεντρωθείς στα σημεία με τα περισσότερα πράγματα γιατί αν ήταν σε κάποιο που εμφανές σημείο, θα τα είχες βρει μέχρι τώρα" αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Anna Maria Nowakowska στο Seeker.

Να κοιτάς, λοιπόν, στη στοίβα των ρούχων, στο τραπεζάκι της εισόδου, στο συρτάρι, στο χαλί. Όχι ότι θα τα βρεις 100%, αλλά τουλάχιστον θα χαλάσεις λιγότερο χρόνο εστιάζοντας εκεί που σίγουρα δε βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός