Η μετακόμιση σε αγχώνει; Υπάρχει τρόπος να χαλαρώσεις και να την απολαύσεις! - AllYou.gr

Search

Η μετακόμιση σε αγχώνει; Υπάρχει τρόπος να χαλαρώσεις και να την απολαύσεις!

Τα υλικά πακεταρίσματος που θα σε σώσουν.

> ΣΠΙΤΙ ::
06 Οκτωβρίου 2014

Αν δεν είναι η πρώτη φορά που μετακομίζεις, ξέρεις ότι χωρίς οργάνωση η όλη διαδικασία μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφική εκστρατεία. Όμως το Α και το Ω είναι -πέρα από τη συνεργασία σου με μια καλή εταιρεία μεταφορών- να εφοδιαστείς με τα απαραίτητα υλικά, που θα σε βοηθήσουν να μεταφέρεις εύκολα και με ασφάλεια από τα ρούχα σου μέχρι το εύθραυστο σερβίτσιο-οικογενειακό κειμήλιο (ειδικά το τελευταίο, εδώ που τα λέμε!). Διάβασε λοιπόν τι θα χρειαστείς προτού αρχίσεις να πακετάρεις:

* Χαρτονένια κουτιά: Μπορείς να τα μαζέψεις από διάφορα μαγαζιά - σε αυτή την περίπτωση σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα κουτιά από χρωματοπωλεία, που είναι πολύ πιο ανθεκτικά π.χ. από εκείνα των σουπερμάρκετ. Αν βέβαια θέλεις να είσαι 100% σίγουρη για την καθαριότητα αλλά και την ακεραιότητα των κουτιών, αγόρασέ τα. Φρόντισε να συγκεντρώσεις διάφορα μεγέθη: μικρότερα για πιο βαριά και εύθραυστα αντικείμενα, μεγαλύτερα π.χ. για κουβέρτες και γραφική ύλη.

* Αεροπλάστ: Ναι, είναι εκείνο το πλαστικό με τις φυσσαλίδες αέρα που χαιρόμαστε σαν παιδιά να σκάμε με τα νύχια μας! Θα το χρησιμοποιήσεις για να τυλίξεις οτιδήποτε εύθραυστο προτού το τοποθετήσεις στο κουτί. Για τα πιο ευαίσθητα αντικείμενα, μπορείς να ζητήσεις από τη μεταφορική να σου παραχωρήσει ένα ξυλοκιβώτιο.

* Λευκό χαρτί συσκευασίας αφής: Η εναλλακτική λύση στο αεροπλάστ για να τυλίξεις εύθραυστα πράγματα. Και η πιο οικολογική, γιατί ανακυκλώνεται. Μπορείς για τον ίδιο σκοπό να χρησιμοποιήσεις και εφημερίδες, αλλά με τον κίνδυνο το μελάνι τους να μουτζουρώσει τα αντικείμενά σου.

* Αυτοκόλλητες ταινίες: Αν έρχονται σε επαφή με ένα έπιπλο (π.χ. τις χρησιμοποιήσεις για να τυλίξεις μία συρταριέρα), επέλεξε εκείνες από PVC, για να μην αφήσουν ίχνη κόλλας στην επιφάνειά του. Τα πιστόλια ταινίας θα σε βοηθήσουν να κάνεις το πακετάρισμα παιχνιδάκι.

* Χάρτινες ντουλάπες για ρούχα: Έχουν μεταλλικές κρεμάστρες, για να μεταφέρετε την γκαρνταρόμπα σας ατσαλάκωτη! Μετά τη μετακόμιση πηγαίνουν για ανακύκλωση.

* Νάιλον θήκες: Διατίθενται για στρώματα, καλύμματα και παπλώματα.

* Ανεξίτηλοι μαρκαδόροι: Για να γράψεις πάνω σε κάθε κουτί το περιεχόμενό του αλλά και το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται, ώστε να μη βρεθεί ξαφνικά η καινούρια σου κουζίνα γεμάτη με... κούτες με βιβλία.

* Κοπίδια: Θα σε σώσουν όχι μόνο όταν έρθει η ώρα να ξεπακετάρεις, αλλά και για να κόψεις ένα κουτί και να μειώσεις εύκολα το ύψος του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!