Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

4 τρόποι να αλλάξεις το χώρο σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Ανανέωση τώρα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που το σπίτι αλλάζει. Αποχαιρετούμε αργά ή γρήγορα τα χαλιά, το φως μπαίνει περισσότερο στο χώρο μας και μέσα σε όλα αυτά, εμείς διψάμε για ανανέωση. Απλά να, ίσως τη βάζουμε λίγο στο "περίμενε" γιατί πού λεφτά; 

Το θέμα είναι, ωστόσο, ότι δε χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να δώσεις μια φρέσκια πνοή στο χώρο σου. Αρκούν μικρές, απλές κινήσεις για να τον ανανεώσεις και σίγουρα δε προϋποθέτουν πολλά λεφτά!

Εμείς σου δίνουμε ιδέες, εσύ διαλέγεις.

Υφάσματα

yfasmaout.jpg


Η όψη ενός χώρου μπορεί να αλλάξει πανεύκολα, αν απλά αλλάξεις τα υφάσματα που έχεις συνηθίσει να βλέπεις κάθε μέρα. Ξεκίνα από τις κουρτίνες, συνέχισε με τα καλύμματα του καναπέ. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται ακριβά, τότε περιορίσου στα μαξιλάρια ή στα σεντόνια αν μιλάμε για την κρεβατοκάμαρα ή το παιδικό δωμάτιο. Όσο περίεργο και να σου ακούγεται, με λίγα διαφορετικά μαξιλάρια ή σεντόνια, ο χώρος θα αποκτήσει νέο χαρακτήρα! 

Τοίχοι

Ένας άλλος τρόπος να ανανεώσεις το σπίτι σου, είναι να δώσεις έμφαση στους τοίχους του. Προσπάθησε να... πάρεις απόσταση από το περιβάλλον που έχεις συνηθίσει και σκέψου το σαν ένα λευκό καμβά. Ειδικά τους τοίχους, προσπάθησε να τους δεις άδειους και άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει για το πώς θα μπορούσες να τους μεταμορφώσεις. Ο πιο απλός τρόπος είναι να πάρεις μπογιές και να βάψεις είτε όλο το δωμάτιο είτε ένα μεμονωμένο τοίχο. Ο πιο... ψαγμένος, είναι να παίξεις με ειδικά αυτοκόλλητα ή με ταπετσαρία. 
 

tapetsariain.jpg
Αυτοκόλλητη ταπετσαρία  FOUR SEASONS TREE, Sticky


pandain.jpg
Αυτοκόλλητο τοίχου CHERRY PANDA, Sticky

Πλακάκια

Ένα πράγμα που σίγουρα θεωρείς ότι δεν αλλάζει εύκολα, είναι τα πλακάκια. Μπορεί να είναι αυτά στην κουζίνα ή στην είσοδο του σπιτιού. Για να τα αλλάξεις νομίζεις ότι πρέπει να μπεις σε διαδικασία... ξηλώματος, όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν αυτοκόλλητα για τα πλακάκια, που πραγματικά μεταμορφώνουν το χώρο! Η διαδικασία τοποθέτησης τους είναι απλή και η ανανέωση σίγουρη.
 

toixouin.jpg
Αυτοκόλλητο πλακάκι ΒW18, Sticky

Μόλις τελειώσεις με τα πλακάκια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγαπήσεις τόσο πολύ τα αυτοκόλλητα που θα ψάξεις και για άλλες επιφάνειες και ευτυχώς θα βρεις. Πχ υπάρχουν ειδικά, για το ψυγείο!

Λουλούδια

flowerin.jpg 

Μια από τις πιο εύκολες πινελιές σε εσωτερικούς χώρους, είναι τα λουλούδια. Αγόρασε μια γλάστρα ή μερικά άνθη από το ανθοπωλείο και πειραματίσου με διάφορες γωνίες του σπιτιού. Θα δεις ότι γρήγορα θα αλλάξει εντελώς ο χώρος σου και θα πάρει μια πιο φρέσκια όψη. Bonus, η μυρωδιά και οι φωτογραφίες που οι υπέροχες φωτογραφίες που θα βγάζεις και θα μπορείς να μοιράζεσαι στο Instagram.

Πίνακες

Οι πίνακες σε καμβά, περνάνε τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο. Δίνουν χαρακτήρα στο χώρο και εννοείται τον ανενεώνουν στο λεπτό. Το καλό είναι ότι η γκάμα είναι τεράστια και θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πάρα πολλά σχέδια. Μεταξύ αυτών και πίνακες αγαπημένων ζωγράφων, όπως πχ Van Gogh.

canv22.jpg
Πίνακας σε καμβά VAN GOGH ALMOND BLOSS, Sticky
Πίνακας σε καμβά KLIMT KISS (FULL)
Πίνακας σε καμβά WOMAN

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;