Μετακόμιση, μέρος 2ο: Προσοχή, εύθραυστο! - AllYou.gr

Search

Μετακόμιση, μέρος 2ο: Προσοχή, εύθραυστο!

Tips για το πακετάρισμα.

> ΣΠΙΤΙ ::
13 Οκτωβρίου 2014

Σε προηγούμενο θέμα είδαμε ποια υλικά θα χρειαστείς για να οργανωθείς άψογα για μια μετακόμιση. Και τώρα που τα συγκέντρωσες, πώς πακετάρεις για να μεταφέρεις τα πράγματά σου με άνεση και απόλυτη ασφάλεια; Οι παρακάτω οδηγίες θα σε βοηθήσουν.

-Όσο πιο βαριά είναι τα αντικείμενα, τόσο μικρότερα πρέπει να είναι τα κουτιά. Όσο καλή διάθεση και... δυνατά μπράτσα κι αν έχει το συνεργείο μεταφορών, θα δυσκολευτεί να μεταφέρει π.χ. μια τεράστια κούτα γεμάτη εγκυκλοπαίδειες. Άλλωστε, ένα πολύ βαρύ κουτί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σκιστεί στη διαδρομή.

-Γέμισε τις κούτες μέχρι τελευταίο εκατοστό, φροντίζοντας να μην αφήσεις στο εσωτερικό της κενό χώρο. Διαφορετικά, το περιεχόμενο μπορεί να μετατοπιστεί κατά τη μεταφορά, με κίνδυνο να σπάσει.

-Προσπάθησε να πακετάρεις σε κοινές κούτες τα αντικείμενα από το ίδιο δωμάτιο, ώστε να μην έχεις πολλά πηγαινέλα στο ξεπακετάρισμα.

-Κλείσε με αυτοκόλλητη ταινία πρώτα τις ενώσεις των κιβωτίων και μετά τύλιξέ τα γύρω γύρω, δίνοντας έμφαση στα σημεία που δέχονται την περισσότερη πίεση. Κόλλησε ταινία και πάνω στο τζάμι των επίπλων, ώστε να σχηματίζει ένα Χ. Έτσι, σε περίπτωση που το τζάμι σπάσει κατά τη μεταφορά, τουλάχιστον θα παραμείνει ενωμένο.

-Τοποθέτησε τα πιάτα κάθετα στις κούτες, με χαρτί συσκευασίας ή αεροπλάστ στο ενδιάμεσο. Βάλε τα φλιτζάνια μέσα σε μπολ ή μέσα σε άλλα, μεγαλύτερα φλιτζάνια, φροντίζοντας να μένει όσο το δυνατόν μικρότερος κενός χώρος ανάμεσα στα εύθραυστα αντικείμενα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!