Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Οι 4 κορυφαίες τάσεις στα πλακίδια που θα απογειώσουν το χώρο σου

Ανανέωση τώρα!



Fancy ταπετσαρίες, επιβλητικό ξύλο, elegant μάρμαρα και ρετρό διάθεση: Διεθνώς καταξιωμένοι interior designers επέλεξαν τις τέσσερις αγαπημένες τάσεις πλακιδίων για τη σεζόν 2017-2018. Ακολoύθησε τις και μεταμόρφωσε το σπίτι σου σ’ ένα φιλόξενο καταφύγιο της καθημερινότητάς σου. 

1. Wallpaper-back 

wall1.jpg 
 

Η ταπετσαρία θεωρείται σταθερή αξία στο χώρο του interior design. Το νέο trend επιτάσσει ταπετσαρία υπό τη μορφή πλακιδίου και διεκδικεί μία περίοπτη θέση στο σαλόνι ή ακόμα και στο μπάνιο σου. Επίλεξε πλακίδια που δανείζονται την τεχνοτροπία της ταπετσαρίας σε γήινους τόνους και ιδιαίτερα patterns που θα δώσουν μια εικαστική νότα στο χώρο και θα προσθέσουν προοπτική ακόμα και σε μικρούς χώρους. Προτίμησε neutral αποχρώσεις για τα έπιπλα ώστε να εξασφαλίσεις μία χωρίς χρωματικές εντάσεις cozy ατμόσφαιρα, ανεξαρτήτως εποχής. 


2. Woody Chic 

woody.jpg 
 

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής για φέτος είναι το ξύλο, αυτό το natural υλικό που μας συνδέει με τη φύση και απογειώνει την έννοια του well-being σε όποιον χώρο κι αν επιλέξουμε να το εντάξουμε. Επένδυσε σε πλακίδια ξύλινου τύπου και συνδύασε τα με έπιπλα και αξεσουάρ σε έντονα χρώματα αν θες να ποντάρεις στις αντιθέσεις. Εναλλακτικά, προτίμησε ένα total σκανδιναβικό στυλ που παραμένει μία all-time-classic επιλογή. 

3. Marble Effect 

marble.jpg 
 

Το μάρμαρο, ως επιτομή της elegant αισθητικής, αποτελούσε ανέκαθεν μια διαχρονική επένδυση, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ειδικά γι’ αυτή τη σεζόν, τα πλακίδια σε marble style κατατάσσονται στην κορυφή των trends. Κι όχι τυχαία, καθώς αποτελούν την ιδανική statement επιλογή για κάθε χώρο ανεξαρτήτως μεγέθους (ευνοώντας ακόμα περισσότερο τους μικρούς χώρους). Μη διστάσεις να συνδυάσεις διαφορετικούς χρωματισμούς και patterns για ακόμα περισσότερο παιχνίδισμα. Επίλεξέ το για το δάπεδο του σαλονιού σας καθώς θα χαρίσει μία chic πινελιά, αλλά και για την επένδυση του μπάνιου σου ώστε ν’ αποκτήσει την πολυτελή αίσθηση ενός boutique hotel. 

4. Oh so retro 

retro.jpg 
 

Τα τελευταία χρόνια, το vintage style αποτελεί δημοφιλή deco τάση στα έπιπλα και στον εξοπλισμό του σπιτιού κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους fans.  Φέτος, η τάση εξαπλώνεται και στα πλακίδια! Τα πολύχρωμα γεωμετρικά patterns κερδίζουν… έδαφος και προσδίδουν μία 70’s αισθητική. Επίλεξέ τα για να ντύσεις μέρος του δαπέδου σου δίνοντας μια fancy χροιά ή τόλμησε ένα “total maori” style επιλέγοντας βασικά χρώματα για τα έπιπλα ώστε να ισορροπήσεις τη χρωματική ένταση. 

Αν θες να ανακαλύψεις περισσότερα, δες το facebook της Porcelana!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.