Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα που κάνουν το σπίτι σου να δείχνει φτηνό

Ετοιμάσου για ανανέωση τώρα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το αγαπάς το σπίτι σου, αλλά δε μπορείς να πεις ότι είναι αυτό που αν έβλεπες σε μια σελίδα περιοδικού θα το ζήλευες. Κάτι δε σου «κολλάει», κάπως το νιώθεις «φτηνό». Μην ανησυχείς, μπορείς να φέρεις την ανατροπή και να του δώσεις λίγη (φαινομενική) πολυτέλεια.

Ξεκίνα μαθαίνοντας μερικά από αυτά που δημιουργούν σε σένα και τον κόσμο που το επισκέπτεται, την αίσθηση ότι είναι… φτηνό.

#1. Κάδρα

Oh well. Τα κάδρα που έχουν την εκτυπώσεις διάσημων έργων τέχνης, είναι το λιγότερο που χρειάζεται το σπίτι σου. Γενικά τα κάδρα που υπάρχουν απλά για να γεμίζουν τον χώρο χωρίς να δίνουν χαρακτήρα, πέταξέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη.

#2. Σετ

Παλιά συνηθίζαμε να αγοράζουμε έπιπλα σε σετ. Το θεωρούσαμε ευκολία, όμορφο, ακριβό. Παλιά όμως. Τώρα, η «πολυτέλεια» είναι να συνδυάσεις, να τολμήσεις.

#3. Εκρού

Το εκρού είναι το πιο βολικό χρώμα του κόσμου για τα σπίτια – άλλωστε μπορείς τσακ μπαμ να σκεφτείς 10 που έχεις πάει και έχουν αυτή την απόχρωση. Και αυτό είναι το θέμα. Ότι όσο καλή και να είναι, είναι κοινότυπη και άρα κάνει το σπίτι να απέχει πολύ από το «ουάου».

#4. Παλιατζούρες

Εκείνο το αγαλματάκι από την Ρώμη, το κουκλάκι από το νήπιο και το πιατάκι από την Κρήτη… Μπορεί να είναι πολύ ωραία, αλλά όλα μαζί, μόνο αίγλη δεν προσδίδουν στο χώρο σου. Αν είναι τόσο ξεχωριστά για σένα, βρες ένα ιδιαίτερο τρόπο να τα έχεις στο χώρο σου διαφορετικά… μπαούλο. Για να μην πούμε σκουπίδια και σε πληγώσουμε.

#5. Υφάσματα

Εννοείται ότι εκείνη η κουρτίνα που πήρες από το κέντρο ήταν πάρα πολύ φθηνή, αλλά ξέρεις τι; Φαίνεται! Ένα σπίτι χωρίς σωστά υφάσματα, χάνει τη πολυτέλεια του, ακόμα κι αν στους χώρους του έχει πανάκριβα χαλιά, έπιπλα, συσκευές κλπ.

#6. Λεπτομέρειες

Ένα υπέροχο σπίτι μπορεί να χάσει το παιχνίδι της εντύπωσης στη λεπτομέρεια. Καλώδια που κρέμονται, «βουρτσιές» που έχουν ξεφύγει, χαλιά που είναι παράταιρα. Δώσε βάση σε όλα αυτά τα μικρά, και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που μπορεί να φταίνε, αλλά αν ξεκινήσεις από τα παραπάνω, θα κάνεις μια πάρα πολύ καλή αρχή. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δε χρειάζεσαι πολλά λεφτά για να «σώσεις» την κατάσταση. 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...