Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα που κάνουν το σπίτι σου να δείχνει φτηνό

Ετοιμάσου για ανανέωση τώρα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το αγαπάς το σπίτι σου, αλλά δε μπορείς να πεις ότι είναι αυτό που αν έβλεπες σε μια σελίδα περιοδικού θα το ζήλευες. Κάτι δε σου «κολλάει», κάπως το νιώθεις «φτηνό». Μην ανησυχείς, μπορείς να φέρεις την ανατροπή και να του δώσεις λίγη (φαινομενική) πολυτέλεια.

Ξεκίνα μαθαίνοντας μερικά από αυτά που δημιουργούν σε σένα και τον κόσμο που το επισκέπτεται, την αίσθηση ότι είναι… φτηνό.

#1. Κάδρα

Oh well. Τα κάδρα που έχουν την εκτυπώσεις διάσημων έργων τέχνης, είναι το λιγότερο που χρειάζεται το σπίτι σου. Γενικά τα κάδρα που υπάρχουν απλά για να γεμίζουν τον χώρο χωρίς να δίνουν χαρακτήρα, πέταξέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη.

#2. Σετ

Παλιά συνηθίζαμε να αγοράζουμε έπιπλα σε σετ. Το θεωρούσαμε ευκολία, όμορφο, ακριβό. Παλιά όμως. Τώρα, η «πολυτέλεια» είναι να συνδυάσεις, να τολμήσεις.

#3. Εκρού

Το εκρού είναι το πιο βολικό χρώμα του κόσμου για τα σπίτια – άλλωστε μπορείς τσακ μπαμ να σκεφτείς 10 που έχεις πάει και έχουν αυτή την απόχρωση. Και αυτό είναι το θέμα. Ότι όσο καλή και να είναι, είναι κοινότυπη και άρα κάνει το σπίτι να απέχει πολύ από το «ουάου».

#4. Παλιατζούρες

Εκείνο το αγαλματάκι από την Ρώμη, το κουκλάκι από το νήπιο και το πιατάκι από την Κρήτη… Μπορεί να είναι πολύ ωραία, αλλά όλα μαζί, μόνο αίγλη δεν προσδίδουν στο χώρο σου. Αν είναι τόσο ξεχωριστά για σένα, βρες ένα ιδιαίτερο τρόπο να τα έχεις στο χώρο σου διαφορετικά… μπαούλο. Για να μην πούμε σκουπίδια και σε πληγώσουμε.

#5. Υφάσματα

Εννοείται ότι εκείνη η κουρτίνα που πήρες από το κέντρο ήταν πάρα πολύ φθηνή, αλλά ξέρεις τι; Φαίνεται! Ένα σπίτι χωρίς σωστά υφάσματα, χάνει τη πολυτέλεια του, ακόμα κι αν στους χώρους του έχει πανάκριβα χαλιά, έπιπλα, συσκευές κλπ.

#6. Λεπτομέρειες

Ένα υπέροχο σπίτι μπορεί να χάσει το παιχνίδι της εντύπωσης στη λεπτομέρεια. Καλώδια που κρέμονται, «βουρτσιές» που έχουν ξεφύγει, χαλιά που είναι παράταιρα. Δώσε βάση σε όλα αυτά τα μικρά, και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που μπορεί να φταίνε, αλλά αν ξεκινήσεις από τα παραπάνω, θα κάνεις μια πάρα πολύ καλή αρχή. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δε χρειάζεσαι πολλά λεφτά για να «σώσεις» την κατάσταση. 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;