Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 τρόποι να δημιουργήσεις ένα σπίτι που σε χαλαρώνει

Αγχολυτική διακόσμηση. 


Γεωργία Κοντού

Ακόμη κι αν η κατοικία σου δεν έχει τεράστιες τζαμαρίες με υπέροχη θέα (βλ. φωτό) αλλά είναι ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να τη μετατρέψεις στο προσωπικό σου καταφύγιο. Διάβασε πώς.

1. Απομάκρυνε τα άχρηστα αντικείμενα από το χώρο σου. Για πρακτικούς λόγους (π.χ. σε δυσκολεύουν στο ξεσκόνισμα και στην... εύρεση απολεσθέντων) αλλά και για αισθητικούς: ένα περιβάλλον γεμάτο αντικείμενα μπορεί να γίνει ασφυκτικό.

2. Πρόσθεσε χρώμα. Το μπλε εμπνέει τη δημιουργικότητα και χαρίζει σοφιστικέ ύφος, ενώ το πράσινο ξεκουράζει το μάτι και δίνει μια αίσθηση ανανέωσης στο χώρο.

3. Επίπλωσέ το με τα απολύτως απαραίτητα. Φρόντισε να αφήσεις σχεδόν ένα μέτρο περιθώριο ανάμεσα στα έπιπλα, ώστε να κινείσαι πιο άνετα αλλά και να μη μοιάζει φορτωμένος ο χώρος.

4. Άσε τη φύση να μπει. Τοποθέτησε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Αν χτίζεις τώρα το σπίτι σου, βάλε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες τζαμαρίες σε δωμάτια που βλέπουν σε πράσινο, π.χ. στον κήπο.

5. Εξισορρόπησε μια ψυχρή υφή με μια πιο ζεστή. Αν το τραπεζάκι σαλονιού είναι γυάλινο, εξισορρόπησε την ψυχρότητα του υλικού π.χ. με μια φλοκάτη.

6. Μετάτρεψε το υπνοδωμάτιό σου... σε άδυτο. Σύνδεσέ το αποκλειστικά με ευχάριστες και χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως τον ύπνο, το διάβασμα βιβλίων, τη μουσική και, φυσικά, το σεξ. Απομάκρυνε από το δωμάτιο οποιοδήποτε αντικείμενο έχει σχέση με τη δουλειά, ακόμη και τα ρούχα που φοράς στο γραφείο αν σου το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.