Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Δημοκρατικό design: Ό,τι πιο ενδιαφέρον συμβαίνει σήμερα

Οι νέες σειρές προϊόντων που παρουσιάστηκαν στις Democratic Design Days 2018 της IKEA.


Γωγώ Καρκάνη

Προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, που συνδυάζουν design, ποιότητα, λειτουργικότητα και προσιτή τιμή. Αυτή τη φιλοσοφία, του λεγόμενου «Δημοκρατικού Design», ασπάζεται έμπρακτα η IKEA, η οποία πρόσφατα, για ακόμα μία φορά, παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της στο Älmhult της Σουηδίας τις νέες σειρές προϊόντων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

Στη φετινή διοργάνωση η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από δύο ξεχωριστές προσωπικότητες από το design και την τέχνη, τους Κώστα Βογιατζή (Yatzer) και Κώστα Σπαθή (spathumpa), οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού διαχειρίστηκαν το επίσημο Instagram account της IKEA Greece.

fornyad750.jpg

Νέα σειρά FÖRNYAD

Ποιες σειρές λοιπόν παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση Democratic Design Days;

FÖRNYAD: Παιχνιδιάρικη και με ιδιαίτερο design, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις νέες εκδόσεις της iconic τσάντας  FRAKTA, της σειράς τραπεζιών LACK και του καναπέ KLIPPAN.

FÖREMAL: Ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα της συνεργασίας της IKEA με το διεθνούς φήμη Σουηδό καλλιτέχνη Per B Sundberg.

FREKVENS: Μια νέα σειρά ηχοσυστημάτων, αποτέλεσμα της συνεργασίας της IKEA με τη σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Teenage Engineering.

ÖVERALLT: Αντικείμενα όπως πάγκοι, τραπέζια και μοναδικά υφάσματα, που προέκυψαν από τη συνεργασία πέντε σχεδιαστών της IKEA με δέκα σχεδιαστές από επτά χώρες της Αφρικής.

TÄNKVÄRD: Με έμφαση στη βιωσιμότητα του πλανήτη, τα προϊόντα της σειράς έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικά φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και μπαμπού με λιγότερες χημικές προσθήκες.

ΙΚΕΑ Art Event 2019: Μια νέα, συλλεκτική σειρά όπου οκτώ σχεδιαστές μεταμορφώνουν τα χαλιά της ΙΚΕΑ σε έργα τέχνης.

Συνάντηση κορυφής

Στις Democratic Design Days 2018 ανακοινώθηκαν επίσης οι νέες συνεργασίες της ΙΚΕΑ με την Adidas και τη Lego, μέσα από τις οποίες περιμένουμε καινούρια προϊόντα και σειρές εμπνευσμένες από τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα. Ανυπομονούμε!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη