4 τρόποι να οργανώσεις το σπίτι σου, από τους επαγγελματίες! - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να οργανώσεις το σπίτι σου, από τους επαγγελματίες!

Κλέψε τα μυστικά τους!

> ΣΠΙΤΙ ::
13 Νοεμβρίου 2014

Μήπως το χάος που επικρατεί στο σπίτι σου σε κάνει να πελαγώνεις, με αποτέλεσμα να αναβάλεις το ξεκαθάρισμα ξανά και ξανά; Δες πώς θα κάνεις την αρχή αλλά και πώς δεν θα ξαναβρεθείς πνιγμένη μέσα σε ένα πλήθος από ρούχα και αντικείμενα.

1. Άρχισε το ξεδιάλεγμα από τα εύκολα. Ξεκίνησε την οργάνωση θέτοντας έναν απλό στόχο, όπως το να ξεφορτωθείς από το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και την κουζίνα τα προϊόντα που έχουν λήξει, δηλαδή τρόφιμα και καλλυντικά. Τσέκαρε όμως την ημερομηνία λήξης και σε είδη που δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορεί να χαλάσουν, όπως τα απορρυπαντικά (ναι, αλλοιώνονται και αυτά!).

2. Κατέγραψε όλα τα πράγματα που πρέπει να αποθηκεύσεις και μετά αγόρασε τα αντίστοιχα κουτιά. Αν κάνεις το αντίστροφο, δηλαδή επιλέξεις πρώτα τα κουτιά, μπορεί να διαπιστώσεις ότι είναι πολύ μικρά για τα αντικείμενα που σκόπευες να φυλάξεις ή να βρεθείς με μια στοίβα κουτιά που απλά δεν σε εξυπηρετούν πουθενά, ώστε να πολλαπλασιαστεί το χάος στο σπίτι.

3. Τα πάντα μοιάζουν ωραιότερα μέσα σε ένα βαζάκι. Σύμφωνοι, οι ετικέτες είναι πολύ πρακτικές για την αναγραφή του περιεχομένου ενός κουτιού, αλλά αν το παρακάνεις, στο τέλος το σπίτι σου θα μοιάζει με αποθήκη ή χώρο δημόσιας υπηρεσίας. Για τα μικροαντικείμενα, λοιπόν, και κυρίως για τα τρόφιμα, αγόρασε γυάλινα, διάφανα βαζάκια, για να βλέπεις το περιεχόμενό τους χωρίς να έχεις ανάγκη τη...γραφειοκρατία.

4. Βρες τη ρίζα του προβλήματος. Αναρωτήσου: Γιατί βρίσκεσαι διαρκώς περιστοιχισμένη από στοίβες πραγμάτων;

Μήπως δεν ξέρεις τι έχεις; Η έλλειψη οργάνωσης σε βάζει σε ένα φαύλο κύκλο, γιατί αν δεν ξέρεις ακριβώς τι βρίσκεται πού, μπορεί να ξεχάσεις εύκολα ότι υπάρχουν ήδη π.χ. τρία ακόμη σαμπουάν στο ντουλάπι του μπάνιου ή πέντε πακέτα μακαρόνια σε εκείνο της κουζίνας, με αποτέλεσμα να τα αγοράζεις ξανά και ξανά και να κάνεις περιττά έξοδα.

Μήπως δεν πετάς τίποτα γιατί φοβάσαι ότι θα το χρειαστείς στο μέλλον; Χώρισε τα αντικείμενα σε κατηγορίες και στη συνέχεια προσδιόρισε ένα χρονικό περιθώριο μετά από το οποίο, αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου, θα δεσμεύεσαι να τα ξεφορτωθείς. Θα μπορούσε να είναι π.χ. τρία χρόνια για τα ρούχα και ένας χρόνος για τα παπούτσια. 

Μήπως η ιδέα και μόνο να τακτοποιήσεις το σπίτι σου σε κάνει να μπλοκάρεις; Άρχισε από κάτι απλό, όπως το να καθαρίσεις ένα συρτάρι, και έτσι μπορεί να βρεις το κίνητρο να συνεχίσεις.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να φύγει πιο γρήγορα ο επιχείλιος έρπης

Πως να επιταχύνεις τη διαδικασία εξαφάνισης του έρπη!
ΕΓΩ

Που οφείλεται το άγχος του Φθινοπώρου;

Αν μαζί με τα φύλλα έχει πέσει και η διάθεση σου, μάθε τι φταίει και προχώρα!
ΜΟΔΑ

5 από τα καλύτερα γαλλικά brands που πρέπει να γνωρίζεις

Πες "ναι" σε αυτές τις μάρκες, για να φέρεις τον παριζιάνικο αέρα στο ντύσιμό σου!
SEX

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ

Οι αλλαγές που θα βιώσεις, αν αποφασίσεις να αμφισβητήσεις τη Θεοπούλα.
ΥΓΕΙΑ

Πως αντιμετωπίζεται η ημικρανία από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Πως κάνει ο θεραπευτής τη διάγνωση και ποια η διαδικασία για την ανακούφιση.
ΠΑΙΔΙ

3 ερωτήσεις να κάνεις στο παιδί σου κάθε βράδυ

Απλά... ερωτηματικά, που θα βοηθήσουν να συνδεθείς συναισθηματκά με το παιδί σου, μετά από μια δύσκολη μέρα.
×