Θέλεις να πετύχει η συγκατοίκηση μαζί του; 4 ακόμη συμβουλές για τη διακόσμηση της κοινής κατοικίας σας - AllYou.gr

Search

Θέλεις να πετύχει η συγκατοίκηση μαζί του; 4 ακόμη συμβουλές για τη διακόσμηση της κοινής κατοικίας σας

Μέρος Β.

> ΣΠΙΤΙ ::
18 Νοεμβρίου 2014

Σε προηγούμενο θέμα (μπορείς να το διαβάσεις εδώ) είδαμε τρόπους να διαμορφώσετε το σπίτι στο οποίο ετοιμάζεστε να μετακομίσετε μαζί, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αρμονική συμβίωσή σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχίας της συγκατοίκησης.

1. Μοιραστείτε δίκαια τις ντουλάπες. Ακόμη κι αν έχεις τα διπλάσια ρούχα και αξεσουάρ από εκείνον (πίστεψέ μας, δεν είσαι η μόνη), φροντίστε ώστε να μοιραστείτε ισότιμα τις ντουλάπες του σπιτιού (άσχετα αν εσύ αργότερα -αναγκαστείς να- προσθέσεις στο δωμάτιο δύο ακόμη παπουτσοθήκες και μια έξτρα συρταριέρα μόνο δικές σου...). Ράφια, συρτάρια και ράγες θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο μιας ντουλάπας, για να μη βρεθούν π.χ. τα εσώρουχά του εξορισμένα στο δωμάτιο του ξενώνα.

2. Μην αφήσεις τα καλλυντικά σου... να κάνουν κατάληψη. Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες είναι να απλώνουμε τα -συνήθως όχι λίγα- καλλυντικά μας σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια του μπάνιου και να οικειοποιούμαστε έτσι ένα χώρο που δεν μας ανήκει εξ ολοκλήρου. Όσο περήφανη λοιπόν κι αν νιώθεις για τη συλλογή σου από άλατα μπάνιου, μην τα εκθέτεις πάνω στην μπανιέρα αλλά φύλαξέ τα σε ένα ντουλάπι ή ένα ραφάκι. Άφησε δίπλα στην μπανιέρα μόνο τα απολύτως απαραίτητα. 

3. Αφήστε τον υπολογιστή και την τηλεόραση έξω από το υπνοδωμάτιο. Ένας από τους βασικότερους λόγους καβγά ανάμεσα στα ζευγάρια είναι ότι ο ένας θέλει να κοιμηθεί, ενώ ο άλλος να δει τηλεόραση ή να χαζέψει στον υπολογιστή. Για να τον σβήσετε από τη δική σας λίστα, αφήστε την τηλεόραση στο σαλόνι και τον υπολογιστή στο δωμάτιο του γραφείου ή, αν το σπίτι δεν έχει δωμάτιο γραφείου, έστω σε μια γωνιά του σαλονιού. Ήδη αρκετά προβλήματα μπορεί να σας προκαλέσει το "κόλλημα" με το κινητό. 

4. Αγοράστε ένα κρεβάτι υπέρδιπλο. Μπορεί τώρα να μην ξεκολλάτε ο ένας από την αγκαλιά του άλλου ακόμη κι όταν είστε βυθισμένοι σε ύπνο βαθύ. Όμως ίσως έρθει εκείνη η στιγμή που θα διεκδικεί ο καθένας το ζωτικό του χώρο στο κρεβάτι. Για να μη βρεθείτε λοιπόν να ανταλλάσσετε κλωτσιές και μπουνιές, να έχεις υπόψη σου ότι στο κρεβάτι το μέγεθος μετράει. Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Ναι, στο έπιπλο αναφερόμαστε.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!