Ακόμη 6 γωνιές του σπιτιού όπου βρίσκει καταφύγιο η βρομιά - AllYou.gr

Search

Ακόμη 6 γωνιές του σπιτιού όπου βρίσκει καταφύγιο η βρομιά

Κέρδισε στα σημεία, Νο2!

> ΣΠΙΤΙ ::
28 Νοεμβρίου 2014

Σε προηγούμενο θέμα είδαμε πώς θα καθαρίσεις όσα... δεν βλέπει η πεθερά (περισσότερα εδώ). Αυτά είναι έξι ακόμη σημεία του σπιτιού που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν πιάνεις το σφουγγάρι και το ξεσκονόπανο, γιατί τα θυμούνται -και τα τιμούν δεόντως- οι μικροοργανισμοί, η σκόνη και τα άλατα.

1. Σφουγγάρι: Ναι, το ίδιο το σφουγγάρι που καθαρίζει καθημερινά τα πιάτα σου χρειάζεται κι αυτό πού και πού ένα καλό πλύσιμο. Και, βέβαια, συχνή αντικατάσταση. Το ήξερες όμως ότι για να σκοτώσεις όλα τα βακτήρια μπορείς να το βάλεις για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων;

2. Πετσέτες κουζίνας: Δεν χρειάζεται να περιμένεις να γεμίσουν λεκέδες για να τις βάλεις στο πλυντήριο ρούχων! Λόγω... καθήκοντος, μαζεύουν όχι μόνο λίπη αλλά και μικροοργανισμούς.

3. Μαξιλάρια: Βγάζε τα όσο το δυνατόν συχνότερα να αερίζονται στον ήλιο.

4. Ανεμιστήρας οροφής: Τώρα που τέθηκε εκτός υπηρεσίας για μερικούς μήνες, είναι καλή ευκαιρία να καθαρίσεις τα πτερύγιά του.

5. Πινελάκια μακιγιάζ: Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα προσωπικής υγιεινής: τα σφουγγαράκια και τα πινέλα, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου σου, αποτελούν μια αγαπημένη εστία μικροοργανισμών. Φρόντισε λοιπόν να τα καθαρίζεις με νερό και σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

6. Τηλέφωνο ντους: Αν το νερό εκτοξεύεται ανομοιόμορφα ή έχει μειωθεί η πίεσή του, μάλλον τα άλατα έχουν αρχίσει να παίρνουν το πάνω χέρι. Για να το καθαρίσεις, μπορείς να το καλύψεις για ένα βράδυ με ένα πλαστικό σακουλάκι που θα έχεις γεμίσει με ξίδι και στερεώσει με λάστιχο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!