Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Αγχολυτική διακόσμηση

5+1 τρόποι για να αλλάξεις το σπίτι σου!



Ακόμη κι αν το σπίτι σου δεν έχει τεράστιες τζαμαρίες με υπέροχη θέα αλλά είναι ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να το μετατρέψεις στο προσωπικό σου καταφύγιο. Διάβασε πώς.
livingmesa.jpg

1. Απομάκρυνε τα άχρηστα αντικείμενα από το χώρο σου. Για πρακτικούς λόγους (π.χ. σε δυσκολεύουν στο ξεσκόνισμα και στην... εύρεση απολεσθέντων) αλλά και για αισθητικούς: ένα περιβάλλον γεμάτο αντικείμενα μπορεί να γίνει ασφυκτικό.

2. Πρόσθεσε χρώμα. Το μπλε εμπνέει τη δημιουργικότητα και χαρίζει σοφιστικέ ύφος, ενώ το πράσινο ξεκουράζει το μάτι και δίνει μια αίσθηση ανανέωσης στο χώρο.

3. Επίπλωσέ το με τα απολύτως απαραίτητα. Φρόντισε να αφήσεις σχεδόν ένα μέτρο περιθώριο ανάμεσα στα έπιπλα, ώστε να κινείσαι πιο άνετα αλλά και να μη μοιάζει φορτωμένος ο χώρος.

4. Άσε τη φύση να μπει. Τοποθέτησε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Αν χτίζεις τώρα το σπίτι σου, βάλε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες τζαμαρίες σε δωμάτια που βλέπουν σε πράσινο, π.χ. στον κήπο.

5. Εξισορρόπησε μια ψυχρή υφή με μια πιο ζεστή. Αν το τραπεζάκι σαλονιού είναι γυάλινο, εξισορρόπησε την ψυχρότητα του υλικού π.χ. με μια φλοκάτη.

6. Μετάτρεψε το υπνοδωμάτιό σου... σε άδυτο. Σύνδεσέ το αποκλειστικά με ευχάριστες και χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως τον ύπνο, το διάβασμα βιβλίων, τη μουσική και, φυσικά, το σεξ. Απομάκρυνε από το δωμάτιο οποιοδήποτε αντικείμενο έχει σχέση με τη δουλειά, ακόμη και τα ρούχα που φοράς στο γραφείο αν σου το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;