Επιλέγεις πλακίδια για το σπίτι σου; Αυτές είναι οι νέες τάσεις - AllYou.gr

Search

Επιλέγεις πλακίδια για το σπίτι σου; Αυτές είναι οι νέες τάσεις

Tile style!

> ΣΠΙΤΙ ::
08 Δεκεμβρίου 2014

Εμπνέονται από το παρελθόν, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον. Τα σύγχρονα πλακίδια είναι κατασκευασμένα με καινοτομικές τεχνικές, αλλά αναπαράγουν μοτίβα δανεισμένα από εικόνες του χτες, από παραστάσεις που έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικά μνημεία μέχρι γραφιστικά σχέδια του '50. Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες νέες τάσεις.

tile1.jpg

Μωσαϊκά μοτίβα: Το ήξερες ότι τα πρώτα ανάγονται στην εποχή της αρχαίας Μεσοποταμίας; Τα συναντάμε σε διάφορα σημεία του κόσμου και της ιστορίας, από τα μαροκινά σουκ μέχρι τις βικτοριανές οικίες στο Λονδίνο.

tile2.jpg

Ανάγλυφα πλακίδια: Αν δεν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα αλλά θέλεις να δώσεις ενδιαφέρον στο χώρο, μπορείς να επιλέξεις ένα υλικό επένδυσης σε ουδέτερες αποχρώσεις αλλά με ενδιαφέρουσα υφή. Η συμβουλή μας; Να έχουν ματ φινίρισμα.

tile3.jpeg

Γεωμετρικά σχέδια: Ρίγες, ρόμβοι, εξάγωνα είναι μόνο μερικά από τα κλασικά σχήματα που συναντά κάποιος στα σύγχρονα σπίτια. Για να απογειώσεις το στυλ, μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά σχήματα μεταξύ τους - αρκεί βέβαια να κινούνται στις ίδιες αποχρώσεις. 

Πηγή: Apartment TherapyΑκολούθησε το allyou στο Instagram!