Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

5 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ Ξανά να Πετάξετε στα Σκουπίδια

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue.  


Μαρία Μυλωνά

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να πετάτε άφοβα στα σκουπίδια και μερικά άλλα που απαγορεύεται δια ροπάλου να πετάτε. Δείτε ποια είναι αυτά και μην τα ξαναπετάξετε ποτέ.

Μπαταρίες

Η αλήθεια είναι πως οι μπαταρίες είναι τόσο μικρές που είναι πολύ εύκολο να τις πετάξει κανείς χωρίς να το πολυσκεφτεί. Μην το κάνετε σε καμία περίπτωση. Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα, όπως είναι ο ψευδάργυρος, το νικέλιο και το κάδμιο, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να πετιούνται μαζί με τα άλλα σκουπίδια ακόμα και με αυτά που είναι για ανακύκλωση. Αντιθέτως, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία Άφης Α.Ε. η οποία αναλαμβάνει με ειδικά κουτιά που έχει τοποθετήσει σε διάφορα καταστήματα την ανακύκλωση όλων των μπαταριών. Στο site της εταιρίας μπορείτε να δείτε που βρίσκεται ο πλησιέστερος σε εσάς κάδος ανακύκλωσης μπαταριών, να συγκεντρώνετε όλες τις μπαταρίες σας και να τις πετάτε όλες μαζί.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Μην πετάτε τις παλιές ηλεκτρονικές σας συσκευές στα σκουπίδια. Τηλεοράσεις, dvd players, laptop και εκτυπωτές καλό είναι να ανακυκλώνονται. Αυτό ακριβώς κάνει η εταιρία Aνακύκλωση Συσκευών Α.Ε., η οποία αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, καθώς και ακόμα περισσότερα άρθρα για το σπίτι και τη διακόσμηση, στο www.spirossoulis.com - the home issue.  

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους