15 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε το 2015 για ένα Καλύτερο Σπίτι - AllYou.gr

Search

15 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε το 2015 για ένα Καλύτερο Σπίτι

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue

> ΣΠΙΤΙ ::
20 Ιανουαρίου 2015

Αυτές τις ημέρες, όλοι δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας, για όλα όσα ελπίζουμε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε, να αλλάξουμε και να διορθώσουμε τη νέα χρονιά.

Λίστες για την υγεία «θα κόψω το κάπνισμα – θα ξεκινήσω γυμναστική» κάνατε. Λίστες για αντικείμενα «αυτά τα παπούτσια – ή το τάδε ρούχο» γράψατε. Λίστες προσωπικές «να χωρίσω – να παντρευτώ» σκεφτήκατε. Και για το σπίτι σας, το καταφύγιο σας, τι θα κάνετε φέτος; Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες τις οποίες μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητά σας για μία πιο χαλαρή, όμορφη καθημερινότητα.

1. Μάθετε να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια Μπορείτε να γλιτώσετε ενέργεια και χρήματα από παντού μέσα στο σπίτι. Αλλάξτε λάμπες πυρακτώσεως με λάμπες εξοικονόμησης ή LED. Φανταστείτε ότι μια λάμπα πυρακτώσεως 40 watt, έχει περίπου την ίδια απόδοση φωτός με έναν λαμπτήρα φθορισμού 11 watt και την ίδια απόδοση με μία λάμπα LED 4 watt. Κλείνετε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό και γενικά όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη (δεν τις αφήνουμε σε κατάσταση αναμονής). Χαμηλώστε τη θερμοκρασία πλύσης στο πλυντήριο ρούχων και πλένετε μόνο όταν ο κάδος είναι γεμάτος.

2. Καταναλώστε λιγότερο νερό Μην αφήνετε τις βρύσες να τρέχουν. Αν έχετε κήπο ή βεράντα με πολλά φυτά, εγκαταστήστε αυτόματο πότισμα. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Μια βρύση που στάζει μπορεί να σπαταλήσει περίπου 90 λίτρα νερού την εβδομάδα. Σε μηνιαία βάση σπαταλώνται 360 λίτρα και σε ετήσια βάση 4.700 λίτρα νερού. Βάλτε ένα μπουκάλι ενάμιση λίτρου γεμάτο νερό μέσα στο καζανάκι θα επιφέρει τεράστια οικονομία καθώς κάθε φορά που το τραβάτε δεν καταναλώνετε όλο το νερό που εμπεριέχει.

3. Τοποθετήστε συναγερμό και κλειδαριές ασφαλείας Οι καιροί έχουν αλλάξει και καλό θα είναι να ασφαλίσετε το σπίτι σας. Έτσι και το σπίτι σας θα είναι πιο ασφαλές και εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Kαταρχήν μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά να ανοίγουν μόνα τους την πόρτα. Χρησιμοποιείτε πάντα τον σύρτη ασφαλείας σε συνδυασμό με το ματάκι για να ελέγχετε ποιος είναι. Οι καινούργιες πόρτες έχουν ενσωματωμένο σύρτη, τοποθετείται όμως πολύ απλά σε οποιαδήποτε πόρτα. Ο συναγερμός είναι πλέον απαραίτητος, μην αμελείτε να τον βάζετε σε λειτουργία ακόμα κι αν πρόκειται να λείψετε για λίγη μόνο ώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, καθώς και ακόμα περισσότερα άρθρα για το σπίτι και τη διακόσμηση, στο www.spirossoulis.com - the home issueΑκολούθησε το allyou στο Instagram!