Φως στον κήπο - AllYou.gr

Search

Φως στον κήπο

Ποιες επιλογές έχεις σε φωτιστικά, για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου;

> ΣΠΙΤΙ ::
06 Αυγούστου 2014

Ο φωτισμός ενός εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι επαρκής αλλά όχι εκτυφλωτικός. Λειτουργικός και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικός. Αν συνδυάσεις τα παρακάτω είδη φωτιστικών εξωτερικών χώρων, μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή στον φωτισμό της βεράντας, του κήπου ή της ταράτσας σου. 

Απλίκα: Κρεμαστή ή επιτοίχια. Διαχέει απαλό, ατμοσφαιρικό φως και ενδείκνυται για χώρους λίγων τετραγωνικών. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε ένα μπαλκόνι ή στην είσοδο του σπιτιού σου. 

Επιδαπέδια στήλη: Σε μοντέρνο συνήθως design, είναι ιδανική για μικρούς χώρους. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις περισσότερα από ένα κομμάτια π.χ. για να οριοθετήσεις έναν διάδρομο.

Φανάρι: Μια κλασική επιλογή, που συνδυάζει λειτουργικό και διακοσμητικό χαρακτήρα. Εξασφαλίζει γενικό φωτισμό, οπότε είναι κατάλληλο και για μεγάλους χώρους, όπως για μια ταράτσα.

Φωτιστικό ενσωματωμένο στον τοίχο ή το δάπεδο: Μια συμπληρωματική επιλογή στον γενικό φωτισμό. Είναι ιδανικό για να αναδείξει επιμέρους σημεία, όπως ένα δέντρο ή κάποιο γλυπτό στον κήπο. 

Διακοσμητικά φωτιστικά: Όπως προδίδει και το όνομά τους, ο ρόλος τους είναι κυρίως αισθητικός. Υπάρχουν ακόμη και αδιάβροχα φωτιστικά, για πισίνες και λίμνες.

Φωτιστικά με ανίχνευση κίνησης: Απαραίτητα για μεγάλους κήπους με σκοτεινά σημεία, ειδικά αν το σπίτι βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή. Θα σου λύσουν τα χέρια και θα σου προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!