Μια όαση στη βεράντα σου - AllYou.gr

Search

Μια όαση στη βεράντα σου

Πώς θα μετατρέψεις τους εξωτερικούς χώρους του εξοχικού σου, ή ακόμη και του διαμερίσματός σου στην πόλη, στον δικό σου, μικρό παράδεισο.

> ΣΠΙΤΙ ::
14 Αυγούστου 2014

Έχεις καταπιαστεί με το πρότζεκτ "διακόσμηση εξοχικού"; Ειδικά στον σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων, είναι σημαντικό να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη. Άλλωστε σε αυτούς τους χώρους περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου, τουλάχιστον αυτή την εποχή. 

Βρες τον προσανατολισμό σου: Διαμόρφωσε κάθε χώρο με γνώμονα τον προσανατολισμό, π.χ. αν είναι ανατολικός ή δυτικός. Για παράδειγμα, μια ανατολική βεράντα, που τη βλέπει ο ήλιος το πρωί, μπορείς να τη μετατρέψεις σε εξωτερική τραπεζαρία, αφού σε αυτήν θα υποδέχεσαι πιθανότατα τους φίλους σου τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Μια δυτική βεράντα, που τη βλέπει ο ήλιος το απόγευμα, μπορείς να τη μετατρέψεις σε ήσυχη γωνιά ανάγνωσης στην οποία θα χαλαρώνεις το πρωί, με μια ξαπλώστρα και ένα τραπεζάκι.

Κάτσε κάτω από την πέργκολα: Αν ο εξωτερικός χώρος δεν είναι προικισμένος με δέντρα που ρίχνουν πυκνή σκιά, θα χρειαστεί να εξασφαλίσεις κάποιο σύστημα σκίασης. Το πλέον κλασικό για μια βεράντα είναι η τέντα, αλλά αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος ενδείκνυται να τοποθετήσεις μια πέργκολα. Θα τη σκεπάσεις με τεντόπανα, ψάθα ή καλαμωτή. Μια πιο πρακτική αλλά και ακριβή λύση είναι η ανοιγοκλειόμενη πέργκολα, με περσίδες ηλεκτροκίνητες ή χειροκίνητες. Για τη σκίαση μιας μικρής βεράντας, μπορείς να αρκεστείς σε μια ομπρέλα.

Όπου φυσάει ο άνεμος: Αν το εξοχικό σου βρίσκεται σε... ανεμοδαρμένα ύψη, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τον συγκεκριμένο παράγοντα. Απόφυγε να τοποθετήσεις οτιδήποτε θα μπορούσε να καταστραφεί από τα μελτέμια, ακόμη κι αν μιλάμε για ένα αντικείμενο τόσο βαρύ όσο μια μεγάλη πήλινη γλάστρα. 

Αποθάρρυνε τα αδιάκριτα βλέμματα: Τα αναρριχητικά φυτά μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στην προσπάθεια να απομονώσεις έναν χώρο από αδιάκριτα βλέμματα. Φύτεψέ τα δίπλα σε ένα καφασωτό, και άφησέ τα να κάνουν τη δουλειά τους...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!