Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Οι 10 πιο όμορφες χώρες του κόσμου

Ποιες είναι οι πιο όμορφες χώρες του κόσμου; Το Lonely Planet ψήφισε.


Φύλλις Νικολάου

Οι συντάκτες του Lonely Planet, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οδηγού στον κόσμο, ψήφισαν τις 10 πιο όμορφες χώρες για φέτος και εμείς σε προσκαλούμε να κάνεις μαζί μας το (νοητό) γύρο του κόσμου!

1. Σιγκαπούρη

Η μακρινή και κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη, μπορεί να διαθέτει άρωμα... Ανατολής, κινείται όμως σε δυτικούς ρυθμούς. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, η χώρα μπορεί να ήταν ένα φιλήσυχο νησί ψαράδων αλλά πλέον αποτελεί «σταυροδρόμι πολιτισμών» με υπέροχο φαγητό, φυσική ομορφιά, μοναδικά αξιοθέατα και συναρπαστική νυχτερινή ζωή. Και δίκαια συγκαταλέγεται στις 10 πιο όμορφες χώρες.

allyou_mbcountries_singapore.jpg

2. Ναμίμπια

Διαθέτει ίσως τα πιο εκθαμβωτικά τοπία στην Αφρική, ενώ η ανάμειξη των πολιτισμών που έχουν περάσει από εδώ δημιουργεί τις πλέον αναπάντεχες εικόνες. Τι εννοούμε; Η Ναμίμπια συνδυάζει κάστρα στη μέση της ερήμου, απέραντα λιβάδια και καταρράκτες με φαράγγια, δάση με αλόες και εγκαταλελειμμένες πόλεις, στοιχειωμένες από το φάντασμα της αποικιοκρατίας.

allyou_mbcountries_namibia.jpg

3. Λιθουανία

Οι συντάκτες του Lonely Planet  τονίζουν ότι πρόκειται για την πιο αλλόκοτη, ιδιαίτερη και ζωντανή χώρα στις όχθες Βαλτικής. Η Βίλνιους, η πρωτεύουσα της χώρας, με τα δεκάδες γκράφιτι και τα αριστουργηματικά μεσαιωνικά κτίρια της, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις αναρίθμητες λίμνες, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις πανέμορφες παραλίες που προσφέρει η υπόλοιπη χώρα. 

allyou_mbcountries_lithuania.jpg

4. Νικαράγουα

Η χώρα που εντυπωσιάζει με το μοναδικό πάντρεμα της κληρονομιάς των αυτοχθόνων Ινδιάνων με εκείνη των Ευρωπαίων –και συγκεκριμένα των Ισπανών- κατακτητών της, θεωρείται το διαμάντι της Κεντρικής Αμερικής. Δεν είναι άδικα στις 10 πιο όμορφες χώρες παγκοσμίως: η Νικαράγουα καλωσορίζει τους επισκέπτες της με απίστευτα  φυσικά τοπία, αμμώδεις παραλίες, ζωντανές μεγαλουπόλεις και μοναδικό φαγητό. 

allyou_mbcountries_nicaragua.jpg

5. Ιρλανδία

Φύγαμε για Ιρλανδία γιατί... τα σμαραγδένια λιβάδια της, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα πανέμορφα μοναστήρια, τα μελαγχολικά βραχώδη τοπία, τα γραφικά ψαροχώρια, οι φιλόξενοι κάτοικοι και μουσική παράδοση της μας καλούν!

allyou_mbcountries_ireland.jpg

6. Δημοκρατία του Κονγκό

Στην 6η θέση για φέτος, το Κονγκό διεκδικεί μια θέση στην καρδιά των εναλλακτικών ταξιδιωτών: απέραντες καταπράσινες εκτάσεις, υπαίθριες αγορές που σφύζουν από ζωή, πολυτελή σαφάρι, ηφαιστειακά τοπία, ορμητικά ποτάμια και απέραντες ακρογιαλιές. Μήπως να φεύγαμε για Αφρική;

allyou_mbcountries_congo.jpg

7. Σερβία

Το γειτονικό Βελιγράδι θυμίζει κάτι από... το ανήσυχο Βερολίνο, έτσι, έχει βάλει τη Σερβία στη λίστα των ξενύχτηδων ταξιδιωτών και σ' αυτήν με τις ομορφότερες χώρες του κόσμο. Έξω από αυτό όμως, απλώνονται φιλόξενα χωριά, μονοπάτια για πεζοπορία, απέραντες πεδιάδες και μεσαιωνικά κάστρα φωλιασμένα στα βουνά.

allyou_mbcountries_serbia.jpg

8. Φιλιππίνες

Παραλίες με λευκή κι απαλή άμμο, μικρά απομονωμένα χωριουδάκια, ονειρικά τοπία, απίστευτο βυθό, κρυφά μουσικά φεστιβάλ και μια μοναδική μεγαλούπολη με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες χαρίζουν σε αυτή τη χώρα την 8η θέση στην κατάταξη του Lonely Planet με τις πιο όμορφες χώρες.

allyou_mbcountries_philippines.jpg

9. Αγία Λουκία

Γνωστή κυρίως για τα πολυτελή ξενοδοχεία και τους διάσημους επισκέπτες της, το μαγευτικό νησί της Αγίας Λουκίας έχει πολλά κρυφά χαρίσματα: παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, πυκνά τροπικά δάση και γραφικά ψαροχώρια. 

allyou_mbcountries_santalucia.jpg

10. Μαρόκο

Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ζήσει κανείς μια εξωτική περιπέτεια. Άλλωστε, η εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του είναι μοναδική: αρχαίες πόλεις με μοναδικά μεσαιωνικά κτίσματα εναλλάσσονται με ψηλά βουνιά, την αχανή έρημο, παραλίες με γαλάζια νερά και δαιδαλώδη παζάρια όπου η μυρωδιά των μπαχαρικών γεμίζει τον αέρα. 

allyou_mbcountries_morocco.jpg

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη

Μια μαγική πόλη με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της