Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

7 εναλλακτικά πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς στο Παρίσι

Φτιάχνουμε βαλίτσες για μια διαφορετική βόλτα στην Πόλη του Φωτός. Φύγαμε!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Εδώ και λίγες ημέρες, έχουμε εντοπίσει έναν τέλειο διαγωνισμό των Starbucks Chilled Classics,  ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε έναν ή μια τυχερή να πάει ταξίδι στο Παρίσι, να μείνει σε 5 αστέρων ξενοδοχείο για 3 νύχτες, να κάνει SPA, να πιει γαλλική σαμπάνια στον πύργο του Άιφελ και να κάνει κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Εμείς, αφού δηλώσαμε συμμετοχή (και παρακάτω σου λέμε πως να το κάνεις και εσύ), έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε σχέδια σχετικά με το πως θα περάσουμε στην Πόλη του Φωτός.

Και τα σχέδια μας δεν είναι μια από τα ίδια. Σκεφτόμαστε να μην ακολουθήσουμε την περπατημένη. Καλός το Μουσείο του Λούβρου - οκ πολύ καλό-, αλλά υπάρχουν άπειρα άλλα πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις στο Παρίσι. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά. Αφού τα εμπεδώσεις δήλωσε τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό και τι να πούμε; Ας νικήσει η καλύτερη (ή η πιο τυχερή).

1. Να μπεις στη μπουτίκ Territori

Δεν είναι ακόμα ένα κοσμηματοπωλείο. Η Alessandra Bruni, σε αυτό το μαγικό γαλλικό μέρος, φτιάχνει μοναδικά κοσμήματα. Πραγματικά μοναδικά, γιατί δεν κάνει μαζική παραγωγή. Οι δημιουργίες της είναι πάνω σε παλιά αντικείμενα που ίσως είχαν χάσει την αξία τους ή κάποιος δεν την εκτιμούσε. Παίρνουν ζωή και να, στα μάτια σου μπροστά. 

https://www.instagram.com/p/BKikofkABVe/?taken-by=territori

2. Να μάθεις την ιστορία του Παρισιού 

Αν θέλεις να μάθεις καλύτερα την Πόλη του Φωτός, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Pavillon de L'Arsenal όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση "Grand Paris". Εδώ μπορείς μέσα από εικόνες, βίντεο και έγγραφα να ταξιδέψεις στον χρόνο μέσα από αυτή την πόλη. Και όλα αυτά σε ένα μοναδικό περιβάλλον. 

3. Nα τυπώσεις βιβλίο σε 5 λεπτά

Είσαι στο Παρίσι; Αρχικά, βόλταρε με Starbucks Caramel Macchiato. Μετά, βρες την ευκαιρία να επισκεφτείς τη μοναδική on-demand βιβλιοθήκη στην Ευρώπη. Πρόκειται για την PUF και τον εκτυπωτή που βγάζει βιβλία τόσο γρήγορα όσο βγάζει μια μηχανή καφέ, τον εσπρέσο. 3 εκατομμύρια τίτλοι διαθέσιμοι! Ακόμα και αν δε ξέρεις γαλλικά, μιλάμε για το μέρος που μπορείς να πάρεις ένα μοναδικό δώρο για όσους είναι πίσω στην Ελλάδα (ή και για εσένα).

4. Να χαλαρώσεις στο Jardin Yitzhak Rabin απολαμβάνοντας έναν Starbucks Caramel Macchiato

Αν κουραστείς από τη φασαρία της πόλης, κατευθύνσου σε αυτό το όμορφο πάρκο το οποίο θα δώσει στα πνευμόνια σου οξυγόνο και στη φωτογραφική σου μηχανή μερικές καταπληκτικές λήψεις. 

https://www.instagram.com/p/2IqscuCWYJ/?taken-at=220442360&hl=en

5. Nα πάρεις το μετρό

Μην δώσεις μια περιουσία στα ταξί. Άφησε τα πόδια σου να πάρουν δρόμο και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσει την πόλη από μέσα. Όπου "από μέσα" φυσικά εννοούμε το μετρό και τους διάφορους σταθμούς που σε φέρνουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα της πόλης. 

porte.jpg 

H είσοδος που βλέπεις είναι του σταθμού Porte Dauphine. Κάνε βόλτες και παρακολούθησε την αρχιτεκτονική, τις εικόνες αλλά και τα... φώτα. Στο Ourcq θα εντυπωσιαστείς από τα LED!

6. Να φας macaron από τα Ladurée

Ωραία τα κρουασάν, αλλά καλύτερα να μην μονοπωλήσουν τον ουρανίσκο σου. Υπάρχουν μοναδικά macaron στην πόλη και τα φτιάχνει το Ladurée. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς. Α! Και φυσικά ταιριάζουν τέλεια με Caramel Macchiato….sweet paris!

https://www.instagram.com/p/BGE9DvWhbUt/?taken-by=maisonladuree

7. Να περπατήσεις στη Rue de Martyrs 

Με άρθρο της η Telegraph έχει στο παρελθόν αναρωτηθεί αν η Rue de Martyrs είναι ο καλύτερος δρόμος του Παρισιού. Εμείς δε θα σου απαντήσουμε απόλυτα αλλά θα σου πούμε ότι είναι ξεκάθαρα ένα σημείο το οποίο αξίζει να επισκεφτείς παρέα με έναν Starbucks Caffè Americano, γιατί σε συνδέει άμεσα με την πόλη. Το παλιό και παραδοσιακό συναντάει το νέο. Εδώ θα δεις αρτοποιεία, κρεοπωλεία, γαλακτοκομικά είδη, δίπλα σε ψαγμένα καφέ και πολυτελή καταστήματα. 

https://www.instagram.com/p/BKx9NAvAebl/?taken-at=336832306

Μετά από όλα αυτά ξέρουμε ότι ανυπομονείς να ανακαλύψεις αυτή την πλευρά του Παρισιού μαζί με την "κλασική" και πιο τουριστική του όψη - που κάθε άλλο παρά άσχημη είναι! Τι μπορείς να κάνεις; Να μπεις στον διαγωνισμό που μας ενέπνευσε για αυτό το κείμενο. 

Πως μπορείς να κερδίσεις ένα ταξίδι στο Παρίσι για 2 άτομα από τα Starbucks Chilled Classics;

Από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016 στέλνοντας SMS στο 54011 με την ένδειξη SBUX κενό και το ονοματεπώνυμό σου (χρέωση 11 λεπτά συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) μπαίνεις αυτόματα στην  κλήρωση για το μεγάλο δώρο, ένα ταξίδι στο Παρίσι για 2 άτομα αξίας 3.000€, ενώ παράλληλα, μπορείς να κερδίσεις δώρα όπως: 20 Δωροεπιταγές PUBLIC καταστήματα (αξίας 100€ η καθεμία) και 10 κύπελλα Starbucks RTD Chilled Classics για 30 τυχερούς.

Το ταξίδι στο Παρίσι για 2 άτομα θα κερδίσει ένας / μια τυχερή και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 5 αστέρων ξενοδοχείο (3 νύχτες) , ολοήμερο SPA (διάφορες θεραπείες), γαλλική σαμπάνια στον πύργο του Άιφελ συνοδευόμενη από δείπνο σε μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα.

Περισσότερες πληροφορίες και τους όρους του διαγωνισμού μπορείς να βρεις στο www.arlafoods.gr/our-brands/starbucks.

Λάβε μέρος και μπορεί να είσαι η τυχερή που θα στροβιλιστείτε στο Παρίσι μαζί με αγαπημένο πρόσωπο, απολαμβάνοντας καφέδες Starbucks Chilled Classics σε 5 ξεχωριστές γεύσεις, Caffè Americano, Caffè Latte, Caramel Macchiato,  Cappuccino και Chocolate Mocha.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga