Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Απαγορεύεται η είσοδος σε... υποχόνδριους

10 από τα πιο βρόμικα αξιοθέατα στον κόσμο!


Γεωργία Κοντού

Πάντα πλένουμε τα χέρια μας μετά από ένα ταξίδι σε αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια. Το ήξερες όμως ότι και ο προορισμός του ταξιδιού σου μπορεί να είναι παράδεισος για μικρόβια; Ακολουθούν λοιπόν 10 από τα πιο βρόμικα μέρη στον κόσμο, σύμφωνα με μια πολύ διασκεδαστική (και λίγο τρομακτική) λίστα της Huffington Post.

1. Βενετία, Πλατεία Αγίου Μάρκου: Δεν την αγαπούν μόνο οι τουρίστες, αλλά και τα περιστέρια. Τα τελευταία μάλιστα υπέρ του δέοντως, καθώς αφήνουν τις ακαθαρσίες τους παντού. Προσοχή λοιπόν πού πατάς και πού ακουμπάς, αν δεν θέλεις να χαλάσεις την άκρως ρομαντική εμπειρία ενός ταξιδιού στην πόλη με τις γόνδολες.

2. Βρετανία, Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι: Κανένα φεστιβάλ δεν φημίζεται για το αποστειρωμένο περιβάλλον του. Όμως στο συγκεκριμένο έρχονται να προστεθούν και οι τόνοι λάσπης που το πλημμυρίζουν συχνά, καθώς οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή.

3. Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου: Οι ορδές τουριστών αφήνουν πίσω τους σκουπιδομάνι στον κήπο του Μουσείου, με αποτέλεσμα αυτός να έχει γίνει ποντικοφωλιά τα τελευταία χρόνια. Μην εκπλαγείς λοιπόν αν εκεί που θαυμάζεις τη Μόνα Λίζα περάσει ξαφνικά από μπροστά σου καλπάζοντας ένα τρωκτικό.

4. Φλόριντα, Disney World: Ο συγκεκριμένος προορισμός δεν είναι απαραίτητα πιο βρόμικος από άλλους. Το ιδιαίτερο μειονέκτημά του είναι ότι θέλεις δεν θέλεις έρχεσαι σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια τη στιγμή που γραπώνεσαι πανικόβλητη από το (πιθανόν λιγδιασμένο) τρενάκι του τρόμου.

5. Σιάτλ, Το Τείχος της Τσίχλας (φωτό): Εξαιτίας μιας παράδοσης που ξεκίνησε κάπου στη δεκαετία του '90, κάθε τουρίστας που περνάει κολλάει και τη δική του τσίχλα πάνω στον συγκεκριμένο τοίχο, ύψους 5 και μήκους 15 μέτρων, με αποτέλεσμα τελικά αυτός να ανακηρυχθεί επίσημο αξιοθέατο της πόλης. 

6. Γιβραλτάρ, Νησί των Μαΐμούδων: Δεν έχουμε τίποτα με τα συμπαθέστατα ζώα. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι σε αυτό το νησί διασκεδάζουν να εκτοξεύουν τα περιττώματά τους παντού – των επισκεπτών περιλαμβανομένων.

7. Μεξικό, Νησί με τις Κούκλες: Ο συγκεκριμένος προορισμός δεν είναι μόνο βρόμικος αλλά και ανατριχιαστικός. Εκατοντάδες πλαστικές κούκλες κρέμονται από τα δέντρα -λέγεται πως ο άντρας που τις τοποθέτησε τις είχε αφιερώσει στο πνεύμα ενός νεκρού κοριτσιού- παλιές, μισοδιαλυμένες και μουχλιασμένες. Μερικές από αυτές μάλιστα έχουν γίνει φωλιές εντόμων.

8. Τέξας, Αίθουσα της Δόξας με Κατσαρίδες: Έμπνευση ενός εξολοθρευτή εντόμων, αυτό το μουσείο εκθέτει χιλιάδες κατσαρίδες ντυμένες σαν διασημότητες. Οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία, μάλιστα, να χαϊδέψουν τεράστιες ζωντανές κατσαρίδες μήκους έως και δέκα εκατοστών.

9. Νέο Δελχί, Διεθνές Μουσείο της Τουαλέτας: Κάποια από τα εκθέματά της ανάγονται στο 2.500 π.Χ. Μεταξύ άλλων, εδώ θα δεις τον δεύτερο “θρόνο” του Λουδοβίκου του 14ου!

10. Τουρκία, Μουσείο Μαλλιών της Αβάνος: Επιδεικνύει μια "συλλογή" από τούφες μαλλιών που προέρχονται από περισσότερες από 16.000 γυναίκες. Τα εκθέματα κρέμονται από την οροφή και τους τοίχους, δημιουργώντας μια αρκετά σουρεαλιστική και σίγουρα... άλουστη εγκατάσταση. 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024