Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Ετοιμάζεις μεγάλο ταξίδι; Έτσι θα προετοιμαστείς σωστά

Το Α και το Ω είναι η οργάνωση για να περάσεις αξέχαστα και να αντιμετωπίσεις όλα τα απρόοπτα.


Γωγώ Καρκάνη

Είτε σκοπεύεις να κάνεις διακοπές για πολλές μέρες στο ίδιο μέρος είτε να γυρίσεις τον κόσμο, δεν αρκεί να ρίξεις δύο αλλαξιές ρούχα σε μια βαλίτσα και να ξεκινήσεις. Μόνο με τη σωστή οργάνωση θα θωρακιστείς απέναντι στα απρόοπτα που μπορεί ακόμη και να σου χαλάσουν ένα ταξίδι μεγάλης διάρκειας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Υπολόγισε το budget σου και βάλε προτεραιότητες. Με ιστοσελίδες όπως η NomadList θα εκτιμήσεις πόσα χρήματα θα χρειαστεί να ξοδέψεις σε ένα συγκεκριμένο προορισμό. Κατεβάζοντας μια εφαρμογή κινητού όπως η TrailWallet θα είσαι σε θέση να καταγράφεις τα έξοδά σου. Φρόντισε πάντως να έχεις μαζί σου περίπου 15-20% περισσότερα χρήματα από όσα προβλέπεις να ξοδέψεις.

Βρες αξιόπιστο Wi-Fi. Όσο προνοητική κι αν είσαι, πιθανότατα κάποια στιγμή θα χρειαστείς ίντερνετ π.χ. για να βρεις το δρόμο για το ξενοδοχείο που έχεις κλείσει ή να εντοπίσεις ένα καλό εστιατόριο για φαγητό. Στο WorkFrom, ενδεικτικά, θα βρεις σημεία με καλό Wi-Fi σε πάνω από 1.250 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σταθερές αξίες γι’ αυτό είναι αλυσίδες όπως τα Starbucks και τα McDonald’s. Επικοινώνησε επίσης με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σου για να δεις ποιες επιλογές έχεις σε πακέτα 3G.

Μην ξεχνάς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν ταξιδεύεις στην Ευρώπη, φρόντισε να προμηθευτείς την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας. Είναι δωρεάν και προσφέρει τη δυνατότητα κρατικής περίθαλψης σε μια από τις 28 χώρες της Ε.Ε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ. Αν ταξιδεύεις εκτός Ευρώπης, μην παραλείψεις να ενημερωθείς για τις δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχεις π.χ. μέσα από κάποιο ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης στις χώρες προορισμού. 

Ενημερώσου για τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί στην Ελλάδα να επικρατεί καύσωνας, αλλά φτάνοντας, για παράδειγμα, σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης να χρειαστείς μπουφάν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Ιστοσελίδες όπως η weather.com προσφέρουν μια λεπτομερή πρόγνωση του καιρού στον προορισμό σου, για να μη βρεθείς στη Σκοτία εν μέσω καταρρακτώδους βροχής με T-shirt και σαγιονάρες.

Προνόησε για εισιτήρια εισόδου στα μνημεία που θέλεις να δεις. Σίγουρα δεν θα είσαι η μοναδική που σκοπεύει να επισκεφτεί το μουσείο του Λούβρου σε περίοδο αιχμής. Προτού ταξιδέψεις, τσέκαρε στην ιστοσελίδα του μνημείου που θέλεις να επισκεφτείς αν υπάρχει η δυνατότητα online κράτησης. Διαφορετικά, φτάνοντας εκεί, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις για ώρες σε ατελείωτες ουρές ή ακόμη και να διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τις μέρες και ώρες που σε βολεύουν.

Αγκάλιασε το αναπάντεχο. Οργάνωσε από πριν το ταξίδι σου, αλλά άφησε ένα περιθώριο και για αυτοσχεδιασμό. Σίγουρα στη διάρκεια των διακοπών σου όλο και κάτι θα ακούσεις, θα δεις ή θα διαβάσεις που θα σε εμπνεύσει να αναθεωρήσεις το πρόγραμμά σου προσαρμόζοντάς το στα πιο αυθόρμητα «θέλω» σου. 
 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας