Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

10 top ταξιδιωτικοί προορισμοί από τους New York Times

Ετοιμάσου για scroll down και βαλίτσες.


Γωγώ Καρκάνη

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτές είναι δέκα λιγότερο ή περισσότερο γνωστές περιοχές του πλανήτη που αξίζει να βάλεις φέτος στη λίστα των επιθυμιών σου, σύμφωνα με τους New York Times.

 canada750.jpg


1. Καναδάς. Ο Καναδάς είναι από μόνος του ένας ολόκληρος κόσμος, με μεγαλουπόλεις, αχανείς εκτάσεις άγριας φύσης και… οτιδήποτε υπάρχει ενδιάμεσα. Σε όλη τη διάρκεια του 2017, μάλιστα, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυση του κράτους, τα πάνω από 200 εθνικά πάρκα και ιστορικά μνημεία του θα προσφέρουν σε όλους ελεύθερη είσοδο. Έτσι, αν είσαι από τους τυχερούς επισκέπτες του Καναδά, μερικά από τα πράγματα που θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις δωρεάν θα είναι οι επιβλητικές κορυφογραμμές και οι γαλαζοπράσινες λίμνες του Εθνικού Πάρκου Banff στην Alberta, οι αμμόλοφοι του νησιού Prince Edward Island στον Ατλαντικό Ωκεανό και οι παγετώνες του Εθνικού Πάρκου Mealy Mountains. 

 

atacama.jpg
2. Έρημος Ατακάμα, Χιλή. Λάτρεις της περιπέτειας και της παρατήρησης των άστρων συρρέουν σε αυτό το σχεδόν απόκοσμο τοπίο με τους αμμόλοφους που σμιλεύει ο άνεμος και τις αλμυρές λίμνες με τα χρώματα του καλειδοσκοπίου. Η ξενάγηση σε αερόστατο, που ξεκίνησε πρόσφατα, δίνει στον επισκέπτη μια πανοραμική εικόνα από την ομορφιά της περιοχής, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο Explora Atacama προσφέρει στους θαυμαστές της αστρονομίας ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά τηλεσκόπια στη Χιλή.

 

agra.jpg
3. Agra, Ινδία. Στο μνημείο-ορόσημο της Ινδίας, το Taj Mahal, προστέθηκαν πρόσφατα και σύγχρονα αξιοθέατα. Όπως το Agra Pavilion, ένα γυάλινο σύμπλεγμα κτιρίων που φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια. Ή το Μουσείο Mughal, επίσης μια εντυπωσιακή κατασκευή από γυαλί, αποτέλεσμα σύμπραξης του αρχιτέκτονα David Chipperfield και του γραφείου Studio Archohm. 

 

zermatt.jpg
4. Zermatt, Ελβετία. Το Zermatt προσελκύει επισκέπτες από το 1898, από τότε δηλαδή που το τρένο Gornergrat άρχισε τη λειτουργία του. Ενόψει της 200ης επετείου του σιδηροδρόμου, ένα κατάλυμα πέντε αστέρων, το Riffelalp Resort, άνοιξε ξανά τις πόρτες του προσφέροντας ανακαινισμένα δωμάτια και άμεση πρόσβαση στις πίστες του σκι. 

 

botswana.jpg
5. Μποτσουάνα. Δύο κινηματογραφιστές και εξερευνητές του National Geographic, οι Dereck και Beverly Joubert, άνοιξαν πρόσφατα το Duba Plains Camp, ένα θέρετρο όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια. Σε μια έκταση που φιλοξενεί λιοντάρια, ελέφαντες και άλλα είδη τοπικής πανίδας, διοργανώνονται εξορμήσεις σαφάρι σε βάρκες με ενσωματωμένες υποδοχές για κάμερες (όταν το επιτρέπει η στάθμη του νερού). Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να δεις τα αιλουροειδή που πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ των Joubert, The Last Lions (Τα τελευταία λιοντάρια).

 

dubrovnik.jpg
6. Ντουμπρόβνικ, Κροατία. Από τότε που η πόλη έγινε ένα από τα σκηνικά του Game of Thrones και μεταμορφώθηκε σε King’s Landing, βούλιαξε από επισκέπτες. Μια επίσκεψη σε αυτή την πόλη-κάστρο (με πρόσφατες αφίξεις το άνετο, τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Hotel Compas, το πολυτελές Hotel Excelsior και το Portrait, ένα εστιατόριο που σε μυεί σε μια δαλματική κουζίνα περιωπής) θα σε πείσει ότι αξίζει τη φήμη της. Καλύτερα να την επισκεφτείς off season, μετά τα τεράστια πλήθη του καλοκαιριού.

 

wyoming.jpg
7. Εθνικό Πάρκο Grand Teton, Ουαϊόμινγκ, ΗΠΑ. Οι New York Times το επέλεξαν ως το ιδανικό σημείο για να θαυμάσεις τη φετινή ολική έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή από τις ΗΠΑ, την πρώτη μετά από 38 χρόνια. Μπορεί να χάθηκε αυτή η ευκαιρία, ωστόσο παραμένουν οι άγριες και επιβλητικές βουνοκορφές του, οι ορεινές λίμνες και μια εκπληκτικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα. 

 

tijuana.jpg
8. Tijuana, Μεξικό. Αυτή η πόλη των συνόρων, αν και έχει βγάλει άσχημο όνομα, κρύβει πολλές ομορφιές. Όπως μια πλούσια γαστρονομία, την οποία ενισχύουν οι τοπικές ζυθοποιίες, τα στυλάτα καφέ και τα ενημερωμένα εστιατόρια, από τις χίπστερ καντίνες του Telefonica Gastro Park μέχρι το πολυσύχναστο La Querencia στην παράχθια συνοικία Zona Rio.

 

detroit.jpg
9. Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ. Η αμερικανική πόλη αναγεννιέται σιγά σιγά από τις στάχτες της και το 2015 ανακηρύχθηκε Unesco City of Design. Η νέα λεωφόρος συνδέει τον κεντρικό δρόμο Woodward Avenue με την αναστημένη περιοχή New Center, περνώντας από το Midtown, έδρα του Ιδρύματος Τεχνών, και το District Detroit, καρδιά της διασκέδασης.

 

hamburg.jpg
10. Αμβούργο, Γερμανία. Ο πεζόδρομος της Zaha Hadid κατά μήκος του ποταμού Έλβα εμφύσησε νέα ζωή στις όχθες του και στην κοντινή συνοικία του 19ου αιώνα Warehouse District, που το 2015 μπήκε στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Επιπλέον, μόλις άνοιξε το Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα, ένα πανύψηλο γυάλινο κτίριο πάνω σε παλιά αποθήκη, που με το ντιζάιν του παντρεύει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τη ναυτική παράδοση της πόλης. Αν μάλιστα δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από μια πολυτελή διαμονή, μόλις άνοιξε μετά από 18 χρόνια το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην περιοχή, το Fontenay.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας