Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Ονειρεύεσαι διαμονή με θέα λίμνη; Κλείσε δωμάτιο σε αυτά τα 5 ξενοδοχεία!

Οι καλύτερες επιλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Γεωργία Κοντού

Οι θάλασσες του χειμώνα... είναι οι λίμνες. Αν δεν μπορείς να φανταστείς απόδραση εκτός πόλης χωρίς το υγρό στοιχείο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, έστω για ένα Σαββατοκύριακο, παρά ατενίζοντας το μπλε χρώμα μιας λίμνης σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνού. Σου παρουσιάζουμε λοιπόν 5 πανέμορφες λίμνες της Ευρώπης και τις ιδανικές προτάσεις διαμονής, από τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr

dulac750.jpg

1. Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα

Ποια είναι η η μοναδική λίμνη στην Ευρώπη με κατοικημένο νησάκι στη μέση το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο χωρίς όνομα; Η λίμνη Παμβώτιδα, ή αλλιώς λίμνη των Ιωαννίνων, η οποία κατοικείται από περίπου 100 οικογένειες. Φημίζεται επίσης για τους θρύλους και τις παραδόσεις της: Είναι αυτή στην οποία πνίγηκε η κυρά Φροσύνη από το... ζηλιάρη Αλή Πασά. Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους τουρίστες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και η λίμνη είναι ένα από τα ορόσημα της πόλης. Trivago tip: Το ξενοδοχείο Du Lac (φωτό) είναι χτισμένο κυριολεκτικά δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα με σχεδόν κάθε δωμάτιο να έχει θέα προς το όρος Μιτσικέλι. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Du Lac στην trivago. 

Hotelbalaton750.jpg

2. Λίμνη Μπάλατον, Ουγγαρία

Μπορεί οι περισσότεροι ταξιδιώτες να επιλέγουν την πρωτεύουσα Βουδαπέστη, ωστόσο η λίμνη Μπάλατον, η μεγαλύτερη της χώρας με μήκος 70 χιλιομέτρων, αποτελεί το καταφύγιο των ντόπιων για στιγμές χαλάρωσης. Το όνομά της σημαίνει βάλτος -προέρχεται από τη σλάβικη λέξη blato- αλλά παρά το μικρό μέσο βάθος της (μόνο 3.2 μέτρα), είναι ρηξιγενής, δημιουργήθηκε δηλαδή πάνω από ένα αρχαίο γεωλογικό ρήγμα. Trivago tip: Στη βόρεια πλευρά της βρίσκεται το Ramada Lake Balaton (φωτό), ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής με θέα από κάθε δωμάτιο που κόβει την ανάσα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ramada Lake Balaton στην trivago. 

bled750.jpg

3. Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία (κεντρική φωτό)

Ηρεμία, χαλάρωση, φυσική ομορφιά, και ένα νησάκι στη μέση μια λίμνης. Η πόλη που τα συνδυάζει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Μπλεντ της Σλοβενίας. Η λίμνη της χαρακτηρίζεται ως το μαργαριτάρι της Σλοβενίας και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ταξιδιωτικό ορόσημο της χώρας. Αποτελεί πρώτη επιλογή κυρίως των Αυστριακών ταξιδιωτών για ολιγοήμερες διακοπές καθώς και των ντόπιων. Trivago tip: Το ξενοδοχείο Sava Golf (φωτό) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής όχι μόνο από τη λίμνη, αλλά και από το κάστρο Bled και τις Άλπεις. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Sava Golf στην trivago. 

enjoygarda750.jpg

4. Λίμνη Γκάρντα, Ιταλία 

Είναι η μεγαλύτερη της χώρας και βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Μπρέσια και Βερόνα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς και το πάρκο Gardaland, ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους, που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από την Ντίσνεϊλαντ! Trivago tip: Το ξενοδοχείο Enjoy Garda (φωτό), δίπλα στη λίμνη, τηρεί την υπόσχεση που φέρει το όνομα του. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Enjoy Garda στην trivago. 

hotel_annecy750.jpg

5. Λίμνη Ανεσί, Γαλλία

Γνωστή και ως η μπλε λίμνη, είναι η πιο καθαρή στην Ευρώπη, παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας, των καταδύσεων και της πεζοπορίας μέσα στο δάσος. Trivago tip: Το ξενοδοχείο Les Tresoms Lake & Spa Resort (φωτό) θα σε φέρει σε επαφή με την άγρια ομορφιά της περιοχής και θα σε καλοπιάσει με την πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Les Tresoms Lake & Spa Resort στην trivago. 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts