Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Μήλος: σημεία ενδιαφέροντος

Ο απόλυτος οδηγός και σημεία ενδιαφέροντος για τη Μήλο.



Λιμάνι του Πειραιά, πλοίο, κατάστρωμα  και μετά 3 μιση ώρες ταξίδι, καταφθάνουμε στο πανέμορφο λιμάνινι της Μήλου, τον ''Αδάμα" ή αλλιώς ''Αδάμαντα''. Ή ακόμη καλύτερα σκεφτείτε ενοικίαση σκάφους και προσέγγιση σε μία από τις ονειρεμένες παραλίες του νησιού.
Η κυκλαδίτικη ομορφιά του νησιού είναι φανερή απο τα πρώτα κιόλας λεπτά...λευκά σπιτάκια πάνω σε βράχους, ιστιοφόρα, πλοία, θάλασσα,  ήλιος... Ξεχνάς την κούραση και το άγχος του ταξιδιού και το μόνο που νιώθεις είναι ενθουσιασμός!
Πρώτη παραλία δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το Σαρακίνικο, η οποία όχι μόνο δεν απογοητεύει τις προσδοκίες μας αλλά αντιθέτως μας ενθουσιάζει!
Τα λευκά ηφαιστιογενή βράχια σε συνδιασμό με το βαθυ μπλέ της θάλασσας κάνουν το τοπίο μοναδικό. Εξαιτίας της διάβρωσης που έχουν υποστεί τα βράχια λόγω του θαλασσινού νερού, έχουν δημιουργηθεί  σπηλιές που κάνουν το τοπίο μαγευτικό!

21764512_1462758263772338_868763813_o.jpg


 milos.jpg

milos1.jpg

Για το βράδυ επιλέγουμε την Πλάκα, την πρωτεύουσα του νησιού. Ενα  μέρος γοητευτικό με απίστευτη κυκλαδίτικη ομορφιά, πολύ καλά μαγαζιά για παραδοσιακό φαγητό και  καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα (ειδικά απο την αυλή της εκκλησίας: Παναγιά η Κορφιάτισσα, το θέαμα είναι μαγικό!)
 

milos2.jpg milos3.jpg 

Επόμενος προορισμός μας το Κλήμα.  Μια γραφική περιοχή στο νότιο μέρος της Μήλου. Ένα μικρό ψαροχώρι με μικρά χρωματιστά σπιτάκια, ιδανικό μέρος για φωτογράφιση...Επίσης να σημιωθεί πως σε ένα χωράφι κόντα στο Κλήμα, ένας αγρότης το 1820 ξέθαψε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου!
 

milos4.jpg milos5.jpg

 

  Note: Στο μέρος εκείνο υπάρχουν οι πιο φιλικές και αξιολάτρευτες γάτες!

 

milos7.jpg
 
Επόμενη παραλία , το Τσιγκράδο!
Είναι σχετικά δύσβατη και επικίνδυνη η κατάβαση στην συγκεκριμένη παραλία, όμως αξίζει τον κόπο...
Κατεβαίνοντας τον γκρεμό κρατιέσαι απο ένα σκοινί, όπου στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται μια ξύλινη σκάλα. Όμως, σου ξαναλέω, αξίζει η ταλαιπωρία γιατί θα βρεθείς σε νερά καταγάλανα και απίστευτα καθαρά

milos8.jpgmilos9.jpgmilos10.jpgmilos11.jpgmilos12.jpgmilos13.jpg

 

Συνεχίζουμε με Φυριπλάκα, τη μόνη οργανωμένη παραλία, δίπλα απο το Τσιγκράδο!
Το πέτρωμα εκεί έχει διάφορα χρώματα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή παραλία...

milos14.jpg

milos15.jpg
 
 
Τα βράδια στο λιμάνι της Μήλου (Αδάμας) είναι πολύ όμορφα.. Καλό φαγητό έχει στον Αδάμα  στο ''Ο Γύρος της Μήλου'' και τέλειο παγωτό και γλυκά στην ''Αγγελικη''!
Δεν γίνεται να πας στην Μήλο και να μην επισκεφθείς το ''Κλέφτικο'', τη γνωστότερη παραλία του νησιού μαζί με το Σαρακίνικο! Στο Κλέφτικο δεν μπορείς να πας οδικώς, μόνο με κάποιο ακτοπλοϊκό/ιστιοφόρο. Στο λίμανι θα βρεις πολλά πλοία που οργανώνουν κρουαζιέρες για παραλίες που δεν μπορείς να επισκεφθείς οδικώς. Οι τιμές είναι σχετικά προσιτές και η εμπειρία σίγουρα αξίζει! ..Αν πάλι έχεις επιλέξει την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού, έχεις άμεση πρόσβαση όχι μόνο στο Κλέφτικο, αλλά και σε όλες τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

milos16.jpgmilos17.jpgmilos18.jpgmilos20.jpgmilos21.jpgmilos22.jpg

 

Επόμενη παραλία: Η παραλία του Άγιου Σώστη, κοντά στον Προβατά!
Είναι εξαιτετική παραλία, δεν είναι απο τις γνωστές του νησιού και γι'αυτό τον λόγο είναι ήσυχη, χωρίς πολύ κοσμό. Τα νερά είναι πραγματικά κρυστάλλινα και αμμουδιά υπέροχη! Ήταν σίγουρα μια απο τις παραλίες που όσες φορές και αν πήγαινα δεν θα βαριόμουν ποτέ!
 

milos23.jpgmilos24.jpgmilos25.jpg

 
Last but not least: Παραλία Παπάφραγκας.. Δύσβατη παραλία όπως το Τσιγκράδο, με  πέτρες ιδιαίτερα μεγάλες σε σκούρες αποχρώσεις και ένα  ηφαιστειακό βουνό που  σε συνδυασμό με το βαθύ μπλέ της θάλασσας κάνουν την ομορφιά αυτής της παραλίας ΜΟΝΑΔΙΚΗ

milos26.jpg


Τη  Μήλο σίγουρα θα την λατρέψεις και θα θέλεις να ξαναπάς και μια και δυο φορές. Είναι, αν όχι το ομορφότερο, ένα απο τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων.
Σου  προτείνω να κάνεις υπομονή και να την επισκεφθείς αρχές του Ιουνίου. Ε, μόνο τρεις μήνες και κατι μένουν... Λίγη υπομονή!

Τόνια Τζαφέρη

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!