Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Άμστερνταμ ταξίδι: τα αξιοθέατα

Τι να προσέχω στο Άμστερνταμ, ταξίδι στο Άμεστερνταμ, αλλά και τα αξιοθέατα



Όλα όσα πρέπει να δεις στην Ολλανδική πρωτεύουσα είναι εδώ!
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει την άνοιξη και το καλοκαίρι με ελληνικό κυκλαδίτικο τοπίο, αλλά μπορεί φέτος, να κάνεις την διαφορά...

Το Άμστερνταμ συνδυάζει όλα τα όμορφα στοιχεία από διαφορετικές πόλεις. Σου αρέσει το Λονδίνο; Θα σου αρέσει και το Άμστερνταμ. Αγαπάς το Παρίσι; Θα αγαπήσεις και το Άμστερνταμ. Αν πάλι δεν έχεις δει τίποτ' άλλο από Ευρώπη μπορείς άνετα να ξεκινήσεις από εκεί...

Ξεκινάμε...
Το Άμστερνταμ είναι η πόλη με τα περισσότερα μουσεία του κόσμου, αφού αριθμεί περισσότερα από 60. Πρώτο το ''Museumplein'', μια μεγάλη έκταση με γρασίδι, όπου θα βρείς 3 μουσεία:  το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο για τις Τέχνες και την Ιστορία της πόλης), το Μουσείο Βαν Γκογκ αφιερωμένο στο έργο του διάσημου ζωγράφου και το Stedelijk Museum Μοντέρνας Τέχνης. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και το Μουσείο Άννα Φρανκ, το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Αντίστασης Verzetsmuseum στη συνοικία Plantage. Οι φίλοι της… τουλίπας θα μάθουν τα πάντα γι’ αυτή στο Μουσείο Τουλίπας, ενώ τα πιο… πονηρά Sexmuseum και Erotic Museum συνήθως δεν λείπουν από τη λίστα των τουριστών της πόλης.

vangogh1.jpg

annafrank.jpg

Κάθε εβδομάδα μπορείς να παρακολουθήσεις κι ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό φεστιβάλ! Πολλά από αυτά έχουν μακρά παράδοση καθώς οι Ολλανδοί διατηρούν τα έθιμά τους με ευλαβικό τρόπο, ενώ φυσικά δε λείπουν οι συναυλίες και τα θεάματα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής. Με πάνω από 300 events κάθε χρόνο, είναι σίγουρο ότι κάτι θα βρεις που να σε ενδιαφέρει όσο βρίσκεσαι εκεί.

Ετοιμάσου να δείς τα περισσότερα ποδήλατα που έχεις δεί ποτέ στην ζωή σου, όμως αυτό το ξέρεις! Για τα coffee shops και την κάνναβη, επίσης τα ξέρεις... Αυτό που σίγουρα αξίζει στην Ολλάνδια, είναι το πράσινο και τα πάρκα. Από τα πιο δημοφιλή το ''Vondelpark'', αποτελεί αγαπημένη απόδραση των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Περιέχει ανοιχτό θέατρο, παιδική χαρά, λίμνες, γέφυρες, μονοπάτια, γλυπτά...Αξιόλογα πάρκα αποτελούν το ''Sarphatipark'' καθώς και ο Βοτανικός κήπος ''Hortus Botanicus'', όπου είναι και ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο.

voldenpark.jpg

Όσον αφορά την μετακίνηση, η  μεγάλη πλειοψηφία των Ολλανδών, χρησιμοποιεί ποδήλατο ή πλοίο. Ναι σωστά... πλοίο. Υπάρχουν πάρα πολλά πλοία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μετακινηθείς από το Νότιο μέρος της πόλης στο Βόρειο και το αντίστροφο, εκεί θα νιώσεις και λίγο πως βρίσκεσαι στην Βενετία.

amsterdam1.jpg

amserdam2.jpeg


Όσο για το φαγητό οι επιλογές είναι πολλές, τα παραδοσιακά πιάτα εξίσου νόστιμα, και φυσικά μην ξεχάσεις να απολαύσεις τις πιο ωραίες μπύρες, που θα τις βρείς σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση