Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τελ Αβίβ - ταξίδι

Ταξίδι στο μαγικό Τελ Αβίβ, με tips


Νανά Χατζή


Αν είσαι κλεισμένη στο Expo Tel Aviv και περιμένεις να δεις τον ημιτελικό ή τα αποτελέσματα της Eurovision, μπορεί να μην πρόλαβες να δεις ακόμη την πόλη. Για να σε γλιτώσουμε από το ψάξιμο:

Το παλιό λιμάνι της Γιάφα (Jaffa) ίσως  το παλαιότερο στον κόσμο, με πάνω από 2000 χρόνια ιστορία, εκτός από τα γραφικά σοκάκια που προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες, διαθέτει ένα  flee market που θα σε μεταφέρει στα παζάρια της ανατολής: χειροποίητες τσάντες, υπέροχες αντίκες, Αραβικά κεραμικά, χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, κιλίμια, περσικά πλακάκια. Δεν θα ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις…

telaviv.jpg

Εδώ βρίσκεται και  η μεγαλύτερη συγκέντρωση κτηρίων Bauhaus στον κόσμο! Η Λευκή Πόλη όπως αποκαλείται, διεθέτει πάνω από 4000 κτήρια Bauhaus, πολλά από αυτά  αναπαλαιωμένα και τo 2003 ανακυρήχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.  Η μοναδική αυτή κολεξιόν κτηρίων, οφείλει την ύπαρξή της σε μια γενιά από εβραίους Γερμανούς αρχιτέκτονες που μετακόμισαν εδώ τις δεκαετίες του ´20 και του ´30 και μεταμόρφωσαν το αστικό τοπίο.

Το Τελ Αβίβ δικαίως υπερηφανεύεται για τα ατέλειωτα χιλιόμετρα παραλίας με αμμουδιά. Η καλύτερη ιδέα είναι να νοικιάσεις τα πράσινα ποδήλατα και να δεις την πόλη από το παραλιακό της μέτωπο. Aν πετύχεις και τίποτε κούκλους σέρφερ στο δρόμο σου, εννοείται οτι θα σταματήσεις  για μια βουτιά!

telavivinparalia.jpg

Δεν μπορείς να φύγεις από εδώ χωρίς να δοκιμάσεις την σακσούκα (Shakshuka) τηγανητά αυγά με καυτερή τομάτα και σκόρδο, το ντόπιο φαλάφελ και το hummus. Για τα σιροπιαστά και τα γλυκά τους εννοείται οτι τα λόγια είναι περιττά..
 
Η cosmopolitan πλευρά του Τελ Αβίβ με τα άπειρα εστιατόρια και μπαρ υπόσχεται ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Δεν είναι τυχαίο οτι θεωρείται η μέκκα του clubbing. H γειτονιά της παραλιακής λεωφόρου Rothchild είναι must προορισμός για ξενύχτι ή χαλαρό ποτάκι. Αν εκεί που πίνεις το μοχίτο σου ξαφνικά ακούσεις Άντζελα ή Γλυκερία μην απορήσεις καθόλου. Οι Ισραιλινοί λατρεύουν την Ελληνική μουσική!
Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.