Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Lonely Planet: Τι να κάνεις το 2015 χωρίς να πληρώσεις

Τα καλύτερα πράγματα στα ταξίδια είναι δωρεάν (ή τουλάχιστον πολλά από αυτά).


Γεωργία Κοντού

Το διαβάσαμε στο The Toc

Το 'χουμε ξαναπεί και είναι το μότο μας: ένα ωραίο ταξίδι, μια σπουδαία ταξιδιωτική εμπειρία δεν προϋποθέτει την κατάθεση ενός ολόκληρου τραπεζικού λογαριασμού. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει σε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς, μπορείς να δεις και να κάνεις πράγματα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας... χωρίς να ξοδέψεις ένα σεντ.

Να επισκεφτείς τα Μουσεία του Kensington, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια περιοχή, τρία μουσεία, από τα καλύτερα του Λονδίνου. Το Κένσινγκτον, ένα από τα κυριλέ προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας, φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα τριπλέτα μουσείων – με δωρεάν είσοδο: από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τη συλλογή του Κάρολου Δαρβίνο, το Μουσείο Επιστημών που φιλοξενεί το πρώτο ατμοκίνητο τρένο του κόσμου, καθώς και το κομψό Victoria and Albert Museum, που είναι αφιερωμένο στα 5000 χρόνια της μόδας και του design, από την εποχή των περσικών χαλιών την post-punk εποχή της Vivienne Westwood. 

Να χαζέψεις τον έναστρο ουρανό της ερήμου στη Νεβάδα, ΗΠΑ

Δεν έχεις δει ουρανό, αν δες έχεις δει τον νυχτερινό ουρανό της ερήμου, λένε οι ειδικοί – ειδικά αν έχεις φύγει από την φωτορύπανση του Λας Βέγκας. Τα μονοπάτια κοντά στην πόλη Τονόπα προσφέρουν αδιάκοπη θέα στον έναστρο ουρανό που χωράει πάνω από 7.000 αστέρια του γαλαξία μας – ναι, ίσως δεις και κάποιο ΑΤΙΑ στο μυστηριακό τοπίο...

Να γευματίσεις στο Χρυσό Ναό, Αμριτσάρ, Ινδία

Η φιλοξενία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της θρησκείας Σιχ και κάθε μέρα περίπου 40.000 προσκυνητές φτάνουν στο Guru-Ka-Langar, στο υπόστεγο του ναού που μοιάζει με καντίνα, για ένα απλό γεύμα από τσιαπάτες, λαχανικά με κάρυ και ρύζι. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στο δείπνο μετά το τελετουργικό γύρω από το Χρυσό Ναό, αλλά και μια δωρεά είναι σκόπιμη για να μπορέσει ο ναός να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο.

Να παρακολουθήσεις μια μουσική συναυλία στο Rock al Parque, Μπογκοτά, Κολομβία

Αν είσαι απ' αυτούς που συνδυάζουν το ταξίδι με τη μουσική, μην ψάξεις παραπάνω, η Μπογκοτά σε περιμένει, καθώς εδώ τα εισιτήρια κοστίζουν... μηδέν πέσος. Το τριήμερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνει τα πάντα, από χέβι μέταλ, μέχρι ροκ, πανκ, blues και ska. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ και οι μεταλλικές ζώνες απαγορεύονται μέσα στις εγκαταστάσεις.

Να πεζοπορήσεις στο όρος Τέιμπλ (φωτό), Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Αν φτάσεις μέχρι το Κέιπ Τάουν τότε μπορείς ν' απολαύσεις μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες της Αφρικής δωρεάν, από την κορυφή του όρους Τέιμπλ, έχοντας την επιλογή να επιστρέψεις στην πόλη με τελεφερίκ (αυτό κοστίζει 110ζαρ). Οπλίσου με πόσιμο νερό και διάλεξε από περίπου 350 διαδρομές που οδηγούν στις βραχώδεις ακτές ή την πιο ασφαλή διαδρομή India Venster, που ακολουθεί το μονοπάτι του τελεφερίκ στην κορυφή.

Χαλάρωσε στην παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Οι αμμώδεις ακτές στην Κόπακαμπάνα, Ιπανίμα, Λέμε, Λεμπλόν και Μπάρα ντα Τιχούκα είναι η παιδική χαρά των σέρφερς, των φίλων του beach volley, των μουσικών και των όμορφων ανθρώπων. Κράτα λίγα ψιλά για τις μπύρες από τις καντίνες και τα υπόλοιπα είναι δωρεάν. Με αφορμή την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, υπάρχει δωρεάν Wi-Fi κατά μήκος των πιο δημοφιλών παραλιών.

Θαύμασε το Βόρειο Σέλας, Λαπωνία, Φινλανδία

Μπορεί η τιμή ενός χοτ ντογκ και μιας μπύρας μπορεί να σε κάνει να αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει η Φινλανδία στη συγκεκριμένη λίστα, όμως η εμπειρία που προσφέρει έχει αξία ανεκτίμητη. Κάθε χρόνο από τα τέλη φθινοπώρου μέχρι τις αρχές της άνοιξης το βόρειο σέλας ξαναζωγραφίζει τη νύχτα με υπνωτικά, ιμπρεσιονιστικά χρώματα, που γίνονται ακόμα πιο ζωντανά όσο διασχίζεις τον Αρκτικό κύκλο.

Κάνε βόλτα με το φέρι στο νησί Στέιτεν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις δει τη Νέα Υόρκη μέχρι να τη δεις από το φέρι που πάει προς το νησάκι Στέιτεν. Οι κρουαζιέρες από το Σειν Τζορτζ στο Στέιτεν μέχρι το Γουάιτχολ στο Μανχάταν, προσφέρουν την ίδια εικόνα που είχαν οι χιλιάδες έποικοι για την Νέα Υόρκη όταν έφταναν στο νησί Έλις. Το αποκορύφωμα είναι ότι θα δεις το Άγαλμα της Ελευθερίας από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ