Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

10 tips για solo ταξίδια στο εξωτερικό

Πώς θα απολαύσεις την εμπειρία.


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να σου προέκυψε ένα επαγγελματικό ταξίδι σε άλλη χώρα. Μπορεί να αποφάσισες να ζήσεις την περιπέτεια σε έναν άγνωστο τόπο. Ή απλά να θέλησες να τα παρατήσεις όλα και όλους (έστω και για λίγο) και να χαθείς με φόντο το ηλιοβασίλεμα σε ξένα μέρη, you, yourself and you! Ό,τι κι αν παίζει, πρέπει να ξέρεις τα βασικά για τα solo ταξίδια, ώστε να σου μείνουν μόνο καλές αναμνήσεις! Πάμε;

1. Safety first. Επίλεξε ένα ξενοδοχείο σε καλή περιοχή, προτίμησε τα ταξί για τις μετακινήσεις σου (τουλάχιστον τα βράδια), απόφυγε τα απόμερα μέρη, προσπάθησε να μην προκαλείς με το ντύσιμό σου ή φορώντας πολλά κοσμήματα.

2. Μην κουβαλάς όλα τα λεφτά σου/ κάρτες ΑΤΜ μαζί σου όταν βγαίνεις έξω. Δεν θέλεις να χάσεις π.χ. το πορτοφόλι σου και να μην έχεις back-up. Περιττό να πούμε ότι πρέπει να προσέχεις πάντα την τσάντα σου και τα προσωπικά σου αντικείμενα, ειδικά όταν είσαι μέσα σε τρένο/ μετρό/ λεωφορείο και γενικά όταν κινείσαι σε χώρους με πολύ κόσμο.

3. Απόφυγε να έχεις επάνω σου το διαβατήριό σου, για παν ενδεχόμενο. Αλλά φρόντισε να έχεις επάνω σου μια φωτοτυπία του, πάλι για παν ενδεχόμενο.

4. Πάρε μαζί σου ένα kit πρώτων βοηθειών. No need to explain this!

5. Καλά τα FB Messenger, Skype και Viber για να επικοινωνείς με τους δικούς σου, αλλά ενεργοποίησε και το Roaming στο κινητό σου. Σε μια ώρα ανάγκης, ένα τηλεφώνημα είναι πολύ πιο εύκολο και άμεσο. Άσε που δεν χρειάζεται να ψάχνεις και για Wi-Fi. Ακόμα κι αν δεν θέλεις/ χρειαστεί να τηλεφωνήσεις, και μόνο η σκέψη ότι έχεις τη δυνατότητα/ επιλογή να το κάνεις, θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετη και cool. Έχε πάντα μαζί σου και τον φορτιστή σου.

6. Και μιας και μιλάμε για επικοινωνία, εννοείται ότι πρέπει να κρατάς ενήμερους τους δικούς σχετικά με το καθημερινό σου πρόγραμμα. Είπαμε, να χαρείς το solo ταξίδι σου, αλλά η ασφάλεια πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατείσαι, απλώς you can never be too careful.

7. Πριν μπεις στο αεροπλάνο, κάνε μια έρευνα για την πόλη στην οποία πρόκειται να ταξιδέψεις. Ενημερώσου για τα πάντα, από τη νοοτροπία των κατοίκων και τις κακόφημες περιοχές μέχρι τα αξιοθέατα και την τοπική κουζίνα. Διάβασε άρθρα και εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών σε forums. Δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις!

8. Φτιάξε ένα πρόγραμμα με τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς και τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. Μην το παραφορτώσεις όμως και αγχωθείς για να σου βγει με το ζόρι. Ο σκοπός είναι να περάσεις καλά και να το ευχαριστηθείς. Πάντα βοηθάει το να κάνεις reservations για να μην τρέχεις εκείνη τη στιγμή και να αγόρασεις εισιτήρια για μουσεία κ.λπ. online (όταν είναι δυνατό, φυσικά) για να μην περιμένεις στις ουρές.

9. Θα ταξιδέψεις μόνη, αλλά σίγουρα θα συναντήσεις κόσμο. Μην εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους που γνωρίζεις και γενικά μην αποκαλύπτεις πολλές προσωπικές πληροφορίες για σένα. Ποτέ δεν ξέρεις!

10. Last but not least, ξεπέρασε το φόβο… της ελευθερίας! Ναι, της απόλυτης ελευθερίας που νιώθεις όταν είσαι μόνος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε άγνωστο μέρος. Μη σκέφτεσαι “είμαι μόνος -Παναγιά μου- στα ξένα, τι θα κάνω;” και σκέψου “τέλεια, έχω τόσα πολλά να ανακαλύψω -I’m the king of the world” (εντάξει, λίγο τραβηγμένο, αλλά yοu get the point). Με άλλα λόγια, απλά ζήσ’ το!

Από την Eirini Charalambidou

Πηγή: Savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη

Μια μαγική πόλη με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;