Πού θα φας -κυριολεκτικά- σπιτικό φαγητό στις χώρες που επισκέπτεσαι; - AllYou.gr

Search

Πού θα φας -κυριολεκτικά- σπιτικό φαγητό στις χώρες που επισκέπτεσαι;

Το Eatwith σού δίνει την ευκαιρία να δειπνήσεις σε κατοικίες ντόπιων και να απολαύσεις πιάτα από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες σεφ.

16 Μαρτίου 2015

Αν επιδιώκεις σε κάθε ταξίδι σου να ανακαλύπτεις την αυθεντική τοπική γαστρονομία, υπάρχει ένα site που σου δίνει την ευκαιρία να το πετύχεις με τον καλύτερο και ίσως πιο οικονομικό τρόπο: το Eatwith θα σε φέρει σε επαφή με ντόπιους σεφ, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, που θα... σου κάνουν το τραπέζι στο σπίτι τους, με ένα χρηματικό αντίτιμο συνήθως χαμηλότερο από εκείνο των εστιατορίων. Έτσι θα έχεις, επιπλέον, την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους και να μυηθείς εκ των έσω στην κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεσαι. 

Κι αν ανησυχείς για την ποιότητα του φαγητού και την ασφάλεια της εμπειρίας, το Eatwith σε διαβεβαιώνει ότι όλοι οι υποψήφιοι μάγειρές του περνούν από συνέντευξη, από τους οποίους τελικά επιλέγεται ένα πολύ μικρό ποσοστό (γύρω στο 4%). Στο δίκτυό του συμμετέχουν μάγειρες από διάφορες χώρες του κόσμου, από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Ιρλανδία. 

Έτσι, μπορείς να απολαύσεις π.χ. ένα brunch στο Παρίσι προετοιμασμένο από τη σχεδιάστρια και food blogger Yoanna, η οποία έχει συγκεντρώσει άριστες κριτικές από τους επισκέπτες της, ή ψητό κρέας και λαχανικά στην Αργεντινή από τον μηχανικό υπολογιστών Hernan, επίσης με πολύ καλή βαθμολογία, ο οποίος περνά τον ελεύθερο χρόνο του καλλιεργώντας στον κήπο του βιολογικά ζαρζαβατικά. Προς το παρόν το Eatwith δεν έχει σεφ από την Ελλάδα, αν όμως πιστεύεις πως έχεις ταλέντο στη μαγειρική μπορείς πάντα να κάνεις την αρχή!

www.eatwith.comΑκολούθησε το allyou στο Instagram!