Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Μήπως ταξιδεύεις για να βγάζεις ωραίες selfies;

Ίσως ανήκεις σε μια νέα «φυλή» ταξιδιωτών, που δεν μπορούν να φανταστούν τις αποδράσεις τους χωρίς τα social media.


Γεωργία Κοντού

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα κατηγορία ταξιδιωτών, σύμφωνα με μια καινούργια μελέτη (που παρήγγειλε η εταιρεία συστημάτων κρατήσεων Amadeus IT). Γι' αυτούς, τους αποκαλούμενους και «κυνηγούς κοινωνικού κεφαλαίου», το να μοιράζονται την εμπειρία ενός ταξιδιού τους στα social media είναι εξίσου σημαντικό με το να τη ζουν. Από τη βαλίτσα τους δεν λείπει ποτέ το smartphone τους, συχνά ούτε το selfie stick, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξουν έναν προορισμό είναι η πρόσβασή του σε Wi-Fi.

Αν δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτή την περιγραφή, σίγουρα θα σου θυμίσει κάποια φίλη σου: είναι αυτή που στη διάρκεια κάθε απόδρασής της ποστάρει τη μία φωτογραφία μετά την άλλη στο Facebook ή στο Instagram, σε βαθμό να αναρωτιέσαι αν προλαβαίνει καθόλου να χαλαρώσει ή να επισκεφτεί τα αξιοθέατα. Είναι αυτή που θα συμφωνούσε με το συμπέρασμα της μελέτης της Amadeus: «Οι διακοπές δεν μας ανήκουν απόλυτα, αλλά φτιάχτηκαν για να τις μοιραζόμαστε».

Φυσικά, η βιομηχανία του τουρισμού δεν θα μπορούσε να αγνοήσει αυτή την εξέλιξη. Ήδη υπάρχουν εταιρείες που προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους στις ανάγκες αυτών των... social media addicts. Για παράδειγμα το ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Παρίσι προσφέρει περιηγήσεις στην πόλη με σοφέρ, στη διάρκεια των οποίων μπορεί κάποιος να τραβήξει selfies και να τις κάνει επιτόπου «share» μέσω της ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ που διαθέτει το αυτοκίνητο. Άλλα ξενοδοχεία (όπως αυτά εδώ) υπόσχονται διάφορα μπόνους, όπως εκπτώσεις και δωρεάν VIP υπηρεσίες, σε όσους τραβήξουν φωτογραφίες στο εσωτερικό τους, τις ανεβάσουν στα social media και συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός